Italia – Anglia 1-2 într-o atmosferă fantastică la Napoli. Ronaldo, două goluri în Portugalia – Liechtenstein 4-0. AICI sunt rezultatele complete din preliminariile europene

Alex Matei 24.03.2023, 00:41

Italia n-a reușit să plutească pe valul fantastic de optimism creat de tribunele din Napoli. Campioana europeană a cedat pe San Paolo în fața Angliei, 1-2, și începe cu stângul preliminariile pentru Euro 2024. Portugalia a trecut categoric de Liechtenstein, cu două goluri marcate de Ronaldo, iar Bosnia a bătut confortabil Islanda.

Rezultatele și marcatorii de joi din preliminariile europene

Rezultatele de joi din preliminariile europene
Rezultatele de joi din preliminariile europene

______________________________________________________________________________________

Competițiile interne au luat o pauză în această perioadă, dar fotbalul spectacol continuă, pentru că ne delectăm cu meciurile din debutul preliminariilor Euro 2024. Capul de afiș al zilei de joi, 23 martie este, fără urmă de îndoială, Italia – Anglia, dar ne așteaptă și alte dueluri interesante.

Încep preliminariile europene. Italia – Anglia, live de la 21:45

Cele două forțe ale fotbalului european se întâlnesc în această seară, cu începere de la 21:45, în reeditarea finalei precedentului turneu final. Squadra Azzurra a îngenuncheat naționala Albionului chiar la ea acasă, pe Wembley (1-1 după 120 de minute și 3-2 după loviturile de departajare), așa că e de așteptat ca aceasta din urmă să facă totul pentru revanșă.

Cu atât mai mult cu cât Roberto Mancini se confruntă cu mari probleme în privința ariei de selecție. Acesta nu s-a sfiit să recunoască în cadrul conferinței de presă de dinaintea meciului că opțiunile sale în ceea ce privește jucătorii italieni s-au redus semnificativ în ultima perioadă.

„În urmă cu câțiva ani am spus că jucătorii născuți în Italia ar trebui să joace la echipa națională, dar aceste probleme nu existau atunci, iar lumea s-a schimbat. Toate echipele naționale din Europa au jucători naturalizați din alte țări. Și noi am avut jucători care au fost luați de alte echipe naționale, iar noi facem același lucru. E inutil să vorbim despre asta, în Italia sunt mult mai puține opțiuni. E o situație mai complicată decât cea a lui Southgate.

Dacă există posibilitatea de a lua jucători noi, o vom face. În Italia nimeni nu mai joacă fotbal pe stradă. Obișnuiam să jucăm 3-4 ore pe stradă și după mergeam la antrenament. Astăzi nu se mai întâmplă aceste lucruri. Nu e o coincidență faptul că jucătorii se nasc în aceste țări precum Uruguay, Argentina sau Brazilia, locuri în care copiii încă se joacă pe stradă”, a declarat selecționerul Italiei.

Tot astăzi se joacă Portugalia – Liechtenstein și Danemarca – Finlanda

Programul zilei ne mai propune alte două partide interesante. Portugalia o înfruntă pe Liechtenstein – la debutul lui Roberto Martinez, care l-a înlocuit pe Fernando Santos după Campionatul Mondial din Qatar – , în vreme ce Danemarca dă piept cu Finlanda. Ambele dueluri sunt programate la 21:45. Vă prezentăm programul complet al zilei:

Ora 17:00

Kazahstan – Slovenia

Ora 21:45

Italia – Anglia
Danemarca – Finlanda
Portugalia – Liechtenstein
Bosnia – Islanda
Macedonia de Nord – Malta
San Marino – Irlanda de Nord
Slovacia – Luxemburg

EURO 2024 va avea un format diferit

La turneul final de anul viitor (găzduit de Germania) vor merge direct primele două clasate din cele 10 grupe, urmând ca ocupantele ultimelor locuri din cele 24 să se decidă printr-un play-off între formațiile care au avut rezultatele cele mai bune în ultima ediție a Nations League, dar nu s-au calificat în urma preliminariilor.

În 2024 vom asista, așadar, la o competiție cu format total diferit de cel al ultimilor ani. Până acum doar 16 echipe puteau obține „biletele” pentru Campionatul European.

Așa arată grupele din preliminariile EURO 2024

Grupa A

Spania
Scoția
Norvegia
Georgia
Cipru

Grupa B

Olanda
Franța
Irlanda
Grecia
Gibraltar

Grupa C

Italia
Anglia
Ucraina
Macedonia
Malta

Grupa D

Croatia
Țara Galilor
Armenia
Turcia
Letonia

Grupa E

Polonia
Cehia
Albania
Insulele Feroe
Moldova

Grupa F

Belgia
Austria
Suedia
Azerbaidjan
Estonia

Grupa G

Ungaria
Serbia
Muntenegru
Bulgaria
Lituania

Grupa H

Danemarca
Finlanda
Slovenia
Kazahstan
Irlanda de Nord
San Marino

Grupa I

Elveția
Israel
România
Kosovo
Belarus
Andorra

Grupa J

Portugalia
Bosnia
Islanda
Luxemburg
Slovacia
Liechtenstein

Urmăriți Playsport.ro și pe