Hamilton e dat dispărut. Anunț de 10 milioane de euro apărut în urmă cu puțin timp

Bădulescu Silvian / 04.01.2022, 15:58
Hamilton e dat dispărut. Anunț de 10 milioane de euro apărut în urmă cu puțin timp

Informațiile despre Lewis Hamilton continuă să lipsească după ce acesta a pierdut titlul mondial în ultima etapă din 2021, în fața lui Max Verstappen. Recent, a apărut o știre prin care britanicul și-a vândut una dintre mașini.

A vândut o mașină cu 10 milioane de euro

Conform celor de la speedweek.com, britanicul și-a vândut o mașină pentru 10 milioane de euro. Este vorba despre Pagani Sonda 760, una dintre cele numai cinci autoturisme de acest gen, fabricate în lume. Aceasta a fost construită în 2014 pentru Hamilton, iar despre cumpărător nu se știa la acea vreme decât că este britanic.

Chiar dacă a vândut acest model, putem spune, rar, Lewis Hamilton are pregătit un loc special în garaj pentru noul AMG One, descrisă ca fiind „o mașină absolut unică”, de către acesta în decembrie 2020. Noua mașină de la Mercedes are programată lansarea pe piață la jumătatea anului 2022.

Motorul mașinii are 750 de cai putere și, spre deosebire de celelalte modele ale seriei, aceasta are o transmisie manuală cu șase trepte, cu tracțiune pe roțile din spate.

În ceea ce privește modelul vândut, acesta a făcut un accident ușor în 2015. El a plătit două milioane de dolari, dar o consideră o mașină greu de manevrat.

Este groaznic să o conduci. Este mașina cu cel mai bun sunet, dar din punct de vedere al manevrabilității, este cea mai proastă” a spus acesta la un moment dat.

Dispărut din viața publică

Campionatul Mondial de Formula 1 din 2021 a avut un final agitat. Max Verstappen a câștigat, pentru prima oară titlul, dar echipa lui Hamilton a făcut contestație. Aceasta nu a fost validată, iar olandezul a rămas cu titlul mondial, pe când Hamilton este „doar” vicecampion.

Totuși, britanicul Lewis Hamilton a fost înnobilat cu titlul de „Sir”, iar septuplul campion mondial de Formula 1 a primit titlul onorific de cavaler al Marii Britanii ca recunoaștere a strălucitoarei cariere. Ceremonia a fost condusă de Prințul Charles de Wales, la castelul Windsor. Ulterior acestui eveniment, el a dispărut din viața publică.

Au fost lansate mai multe speculații, între care și aceea că se va retrage din circuit, iar informația nu a fost oferită de către oricine, ci chiar de către Bernie Ecclestone, fostul șef din Formula 1. Mai mult, Lewis Hamilton nu a participat nici la Gala FIA, motiv pentru care ar putea fi sancționat, conform regulamentului în vigoare.

Atât el, cât și întreaga echipă Mercedes a boicotat respectivul eveniment. Regulamentul prevede că primii trei piloți clasați la finalul sezonului au obligația să participe la acest eveniment.

Știu că Lewis este foarte supărat după ce s-a întâmplat. Știu că este devastat, dar trebuie să investigăm dacă este vorba despre o încălcare a regulamentului” a declarat Mohammed ben Sulayem, citat de BBC, la momentul respectiv.