Șoc în Formula 1 după ce un apropiat al lui Lewis Hamilton a anunțat retragerea septuplului campion mondial

Ștefănescu Dragoș / 25.12.2021, 08:14
Șoc în Formula 1 după ce un apropiat al lui Lewis Hamilton a anunțat retragerea septuplului campion mondial

Formula 1 a avut parte de un scenariu uluitor în acest sezon. Noul campion mondial, Max Verstappen, a fost stabilit după un final incendiar chiar în ultima cursă a anului. Recent, un apropiat al lui Lewis Hamilton a dezvăluit că acesta își va anunța cât de curând retragerea.

Final de infarct în Formula 1

Sezonul acesta din Formula 1 a avut un final extrem de spectaculos. Noul campion mondial a fost stabilit după ultima cursă a anului, la Abu Dhabi. Olandezul Max Verstappen s-a impus depăşindu-l în ultimul tur pe Lewis Hamilton, după ce mașina de securitate a intrat pe circuit ca urmare a faptului că Nicholas Latifi (Williams) a intrat în parapet. Finalul controversat de la Abu Dhabi a declanșat o adevărată furtună în jurul Marelui Circ.

Lewis Hamilton urmează să-și anunțe retragerea din Formula 1

După ce apele s-au liniștit, fostul șef al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a făcut un anunț uluitor referitor la viitorul lui Lewis Hamilton. Ecclestone susține că septuplul campion modial își va anunța cât de curând retragerea din Formula 1.

Acum câteva zile am vorbit cu tatăl lui (n.r Anthony Hamilton) şi mi-am dat seama imediat că nu voia să vorbească despre viitorul fiului său, aşa că am discutat despre afaceri… Cred că se retrage, că nu va mai concura anul viitor.

Dezamăgirea sa de la Abu Dabi a fost prea mare şi îl înţeleg. Acum l-a egalat pe Michael Schumacher, au amândoi șapte titluri mondiale, şi este momentul perfect pentru el să-şi îndeplinească visul şi să devină un afacerist în domeniul modei”, a spus Bernie Ecclestone, pentru publicaţia elveţiană Blick.

Lewis Hamilton, înnobilat de Casa Regală a Marii Britanii

După finalul dramatic din Formula 1, Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler din partea Casei Regale a Marii Britanii. Marele campion a primit acestă prestigioasă distincție chiar de la Prințul Charles, în cadrul unei festivități organizate la Castelul Windsor. Hamilton a fost însoțit la ceremonie de mama sa Carmen Larbalestier. Este știut faptul că aceasta împreună cu tatăl lui Lewis, Anthony, l-au susținut pe marele pilot de-a lungul prodigioasei sale cariere.

Hamilton, de șapte ori campion mondial în Formula 1, a primit titlul de cavaler pentru serviciile aduse sportului cu motor. Astfel , el se alătură lui Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss și Sir Jack Brabham ca al patrulea pilot de Formula 1 care a fost numit cavaler.

Lewis Hamilton, mesaj de felicitare pentru Max Verstappen

La finalul cursei de la Abu Dhabi, Lewis Hamilton a lăsat rivalitatea la o parte și l-a îmbrățișat pe Max Verstappen. Ulterior, englezul a transmis și un mesaj de felicitare pentru noul campion mondial din Formula 1. Hamilton a dat dovadă cu această ocazie că este și un mare caracter nu doar un mare campion.

Îi felicit pe Max, el și echipa lui au făcut o treabă bună. Anul acesta am făcut o treabă bună, a fost un sezon dificil și sunt mândru de ce am reușit alături de echipa mea.

Am dat totul, n-am renunțat niciodată, toată lumea a muncit enorm. M-am simțit foarte bine în acest final de sezon, vreau doar să vă urez Crăciun fericit și vom vedea ce se va întâmpla în sezonul următor”, a transmis Lewis Hamilton.