Hamilton trece prin cea mai grea perioadă a vieții după ce a pierdut titlul în sezonul trecut de Formula 1

Gabriel-Alexandru Ioniță 31.03.2022, 20:06
Hamilton trece prin cea mai grea perioadă a vieții după ce a pierdut titlul în sezonul trecut de Formula 1

Lewis Hamilton a pierdut absolut dramatic, în ultimul tur al ultimei etape, titlul mondial în sezonul trecut de Formula 1 și nu se regăsește nici în debutul acestei stagiuni. Pilotul britanic în vârstă de 37 de ani al celor de la Mercedes se află doar pe locul cinci în clasamentul general după primele două curse ale sezonului, din Bahrain și Arabia Saudită.

Hamilton a terminat pe locul trei cursa de la Sakhir și abia pe zece pe cea ce la Jeddah. Este destul de clar că britanicul va avea din nou o misiune foarte dificilă în a câștiga al optulea titlu mondial și a depăși astfel recordul lui Michael Schumacher.

Lewis Hamilton nu și-a revenit complet după ratarea dramatică a titlului mondial din sezonul trecut de Formula 1

Asta pentru că cei doi piloți de la Ferrari, Sainz și Leclerc au început foarte promițător noul sezon. Și, bineînțeles, Max Verstappen de la Red Bull, campionul mondial en-titre, rămâne în continuare un adversar extrem de redutabil.

La toate acestea se adaugă și faptul că Lewis Hamilton dă semne clare că nu a trecut încă peste șocul pe care l-a trăit în ultima cursă a sezonului trecut. Atunci, el a pierdut titlul mondial în fața lui Verstappen în chiar ultimul tur al ultimei curse, după ce avantajul său considerabil a fost spulberat de intrarea pe circuit a „mașinii de siguranță”, în urma unui accident care avusese loc.

Cei de la Mercedes au făcut toate demersurile necesare pentru anularea rezultatului, după ce au considerat că victoria lui Verstappen a fost obținută neregulamentar. Nu au avut însă succes, iar titlul din 2021 i-a rămas în cele din urmă pilotului olandez în vârstă de 24 de ani.

Mesajul care îi îngrijorează pe fanii pilotului britanic de la Mercedes

În mod evident, dezamăgirea lui Lewis Hamilton a fost uriașă la acel moment și se pare că nu a trecut nici până în prezent. Pilotul britanic a postat pe contul său de Instagram un mesaj în care a explicat dificultățile mentale cu care se confruntă încă după acel episod din finalul sezonului trecut.

A fost un an foarte dificil cu tot ce s-a întâmplat în jurul nostru. E greu în unele zile să rămân pozitiv. Mă lupt din punct de vedere mental și emoțional de o lungă perioadă de timp, să merg mai departe e un efort constant, dar trebuie să continuăm să luptăm, avem multe de făcut și de obținut.

Vă scriu pentru a vă spune că este ok să vă simțiți așa, să știți că nu sunteți singuri și că vom trece peste asta. Un prieten mi-a reamintit astăzi, ești atât de puternic și poți face tot ce ți-ai propus. Putem să facem tot ce ne-am propus. Să ne amintim să fim recunoscători pentru o altă zi. Vă trimit iubire și lumină”, a scris Lewis Hamilton.

Mesajul transmis de Lewis Hamilton prin intermediul Instagram
Mesajul transmis de Lewis Hamilton prin intermediul Instagram
Urmăriți Playsport.ro și pe