Haos la Barcelona! Laporta, atac frontal la preferatul lui Xavi: „Are oferta pe masă! Nu mai repetăm aceleași greșeli” Cine ezită să semneze noul contract

Robert Zanfir / 25.05.2022, 16:32
Haos la Barcelona! Laporta, atac frontal la preferatul lui Xavi: „Are oferta pe masă! Nu mai repetăm aceleași greșeli” Cine ezită să semneze noul contract

Joan Laporta îl acuză pe impresarul lui Gavi (17 ani) de tergiversarea negocierilor pentru prelungirea contractului. Președinetele catalanilor spune că nu mai este dispus să pericliteze viitorul clubului pentru a satisface pretențiile exagerate ale jucătorilor.

Barcelona pregătește „era” post-Messi. Catalanii au fost la un pas de un dezastru financiar, astfel că oficialii de pe Nou Camp sunt nevoiți să sufle și în iaurt. Totul, deși Joan Laporta ar putea semna un contract fabulos, care ar aduce în conturile clubului nu mai puțin de 900 de milioane de euro.

Joan Laporta pune piciorul în prag în negocierile cu Gavi

Barcelona a terminat în picioare un sezon de coșmar. Xavi și compania au încheiat La Liga pe locul secund, sub marea rivală Real Madrid. Nici măcar eșecul răsunător din Europa nu ar fi chiar o gaură mare în vistieria clubului. Barca a fost una dintre echipele cu cele mai mari venituri din cupele europene în acest sezon.

Totuși, Joan Laporta și-a luat rolul în serios și nu mai este dispus să riște. Președintele catalanilor pune piciorul în prag în negocierile cu Gavi.

„Reprezentatul lui are de mai mult timp o ofertă pe masă. Dar nu știm dacă a acceptat-o. Avem informații că agentul compară ofertele. La un moment dat, va trebui să ia o decizie. Noi i-am trimis oferta noastră, iar pentru moment nu este acceptată de agent.

Da, ne doare. Nu înțelegem. Gavi e un jucător care ne place tuturor. Are 17 ani și are un prezent și un viitor spectaculos la Barcelona. Nu înțelegem de ce agentul lui se joacă și compară ofertele. Cred că oferta noastră e mai mult decât acceptabilă, având în vedere nivelul salariilor de la echipă.

Laporta: Nu vreau ca Barcelona să ajungă iar la ruină!

Nu vom depăși aceste limite. Nu vreau ca Barcelona să continue pe aceeași linie pe care a mers cu predecesorii mei și care a dus clubul în ruină.

Dacă avem jucători care vin de la academie, le vom face o ofertă bună pentru prezent și pentru viitor. Nu-mi place că agentul compară ofertele și întârzie decizia.

Eu i-aș spune să accepte cât mai repede, pentru că asta ne va ajuta să planificăm viitorul”, a spus Laporta, potrivit presei din Spania.

Gavi a debutat în acest sezon la Barcelona, pentru care a marcat de două ori și a pasat decisiv în alte cinci rânduri. Contractul mijlocașului expiră în 2023, iar Barcelona încearcă să securizeze poziția acestuia în club.

Cotat la 60 de milioane de euro, Gavi are și 6 prezențe în naționala Spaniei.