Haos la Liverpool după ultimele declarații ale lui Jurgen Klopp! Se pregătește debarcarea germanului?

Radu Bordei 23.01.2021, 12:28
Haos la Liverpool după ultimele declarații ale lui Jurgen Klopp! Se pregătește debarcarea germanului?

Haos la Liverpool după ultimele declarații ale lui Jurgen Klopp! Nu mai este nicio îndoială, Liverpool este oficial în criză. Campioana Angliei a fost în ultimii trei ani cea mai constantă și valoroasă echipă a Europei. Rând pe rând, „cormoranii” au cucerit nu doar Liga Campionilor, după ce au jucat două finale coonsecutive, dar au obținut și Sfântul Graal pentru fani. Klopp a adus titlul în Premier League, după o așteptare de 30 de ani. Și nimeni nu se îndoia că supremația lui Liverpool va continua, la modul cum juca echipa construită de neamț.

Nici pandemia de coronavirus nu părea să oprească mașinăria lui Klopp. Asta până la finaluyl anului trecut și începutul 2021. După ce a zdrobit Crystal Palace, cu 7-0, Liverpool a uitat să mai înscrie.

Haos la Liverpool după ultimele declarații ale lui Jurgen Klopp!

Toată lumea a rămas șocată după ce a văzut criza de nervi a lui Klopp, de la pauza meciului cu Burnley. Antrenorul german a intrat într-o dispută verbală aprinsă cu Sean Dyche, tehnicianul adversarilor. Aceasta a continuat la vestiare, dar chiar dacă cei doi au trecut repede peste incident, a arătat starea de tensiune a lui Klopp. Mai ales că Liverpool a pierdut acasă pentru prima dată după 69 de meciuri. Din 2017 nu se mai întâmplase acest lucru, doar Chelsea, în 2008, reușise o astfel de perfromanță. Mai grav, Liverpool, din lider la sfârșitul lui 2020, a ajuns la 6 puncte în spatele lui Manchester United.

Nu pot să fac lucrurile doar un pic. La mine nu merge cu jumătăți de măsură, este totul sau nimic. Dacă voi simți că nu mai am energie, voi lua un an de pauză, a vorbit Klopp la finalul meciului cu Burnley

Fanii lui Liverpool se tem că germanul ar putea fi tentat să renunțe la echipă, dacă lucrurile nu se îndreaptă.

Vedetele nu mai marchează

Tridentul ofensiv al lui Liverpool, format din Mo Salah, Sadio Mane și Roberto Firmino era considerat cel mai bun din lume. Cei trei marcau la foc automat, dar acum au uitat să o mai facă. Liverpool își crează ocazii, pur și simplu mingea nu mai intră în plasă. Cormoranii nu au marcat în ultimele 4 partide deși au trimis 72 de șuturi la poartă.

Mo Salah a uitat drumul spre gol

Klopp insistă că oboseala nu este un factor, dar atunci altceva afectează forma vedetelor sale. N-a ajutat nici accidentarea lui Diogo Jota, portughezul integrat perfect după venirea de la Wolverhampton. Acesta preluase o parte din povara golurilor de pe umerii lui Salah sau Mane, dar s-a lovit și Klopp nu s-a putut baza pe el în această perioadă. Rezervele Shaqiri și Origi nu au oferit nici ei evoluții pe măsură, iar asta a dus la o criză de goluri. Nici situația lui Salah, care a refuzat să confirme că va rămâne la echipă, nu l-a pus pe Klopp într-o situație mai bună.

Absența lui Van Dijk, liderul echipei, accidentat tot sezonul, a fost un alt factor important. Alături de lipsa fanilor, absenți din cauza pandemiei. Oricum, Klopp trebuie să găsească repede soluții pentru că astfel Liverpool va avea emoții să se califice și în Liga Campionilor.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe