Hațegan, în mijlocul altui scandal european, după ”ăla negru”! Istvan Kovacs, în prim-plan!

Olteanu Ștefan 18.02.2021, 23:36
Hațegan, în mijlocul altui scandal european, după ”ăla negru”! Istvan Kovacs, în prim-plan!

Ovidiu Hațegan este în mijlocul unui nou scandal european. Arbitrul român a pățit-o din nou la prima delegare europeană după scandalul de la PSG – Basaksehir.

Hațegan, în mijlocul altui scandal european, după ”ăla negru”

Ovidiu Hațegan a fost al patrulea oficial la duelul Braga 0-2 AS Roma. Central la partida din șaisprezecimile Europa League a fost Istvan Kovacs.
Aflat la prima partidă europeană după scandalul mondial de la PSG – Basaksehir, Hațegan nu a scăpat de probleme nici în această seara.
Centralul Istvan Kovacs a fost acuzat ca le-a refuzat un penalty gazdelor, în minutul 50. În acel moment, AS Roma conducea cu 1-0 și soarta partidei putea fi schimbată.
Ibanez l-a doborât pe Sporar în interiorul careului, dar Kovacs a lăsat jocul să continue. Fanii echipei portugheze au explodat și l-au atacat pe român pe rețelele de socializare.

Cum nu este ăsta un penalty pentru Braga?! Până și pe gheață ar fi o lovitură solidă asta!”, a scris un fan despre placajul lui Ibanez.
„Treaba teribilă făcută de Istvan Kovacs”, a comentat un alt fan.

Duelul Braga - AS Roma din șaisprezecimile Europa League a fost arbitrat de Istvan Kovacs
Duelul Braga – AS Roma din șaisprezecimile Europa League a fost arbitrat de Istvan Kovacs

Braga a terminat meciul în 10 oameni, dupa ce Esgaio a văzut două cartonașe galbene și a fost eliminat în minutul 54. Portughezii vor încerca să remonteze rezultatul la returul din Italia, care este programat pe 25 februarie.

Hațegan, primul meci dupa „scandalul Colțescu”

Ovidiu Hațegan a ieșit din nou „șifonat”, deși nu a fost implicat direct în incidentul de la Braga. Nici la PSG – Basaksehir, Ovidiu Hațegan nu a fost protagonistul scandalului. Atunci, Sebastian Colțescu a fost acuzat de Pierre Webo de rasism.
Antrenorul secund al lui Basaksehir a fost deranjat de faptul că Sebastian Colțescu l-a indicat drept „ala negru” și totul a căpătat proporții mondiale.
În cele din urmă, raportul UEFA a demonstrat că nu a fost vorba de rasism în afirmațiile făcute de Colțescu.

Din probele video şi audio disponibile, s-a stabilit că domnii Colţescu şi Şovre au folosit expresiile în limba română „negrul ăla” şi „ăla negru”, care în engleză sunt traduse „the black one”, pentru a-l identifica pe antrenorul secund al lui Basaksehir, domnul Webo. Conform raportului lingvistic, expresiile româneşti „negrul ăla” şi „ăla negru” nu au conotaţii peiorative sau negative.(…) Nu pot fi percepute ca discriminatorii sau rasiste. În consecinţă, nu constituie conduită sancţionabilă”, se scrie în raportul UEFA.

UEFA a dat verdictul în cazul acuzațiilor aduse lui Sebastian Colțescu. Verdict: nevinovat!
UEFA a dat verdictul în cazul acuzațiilor aduse lui Sebastian Colțescu. Verdict: nevinovat!