Hattrick în 13 minute! Spectacol oferit de Heung-Min Son în Tottenham – Leicester. Atacantul londonezilor a intrat într-o galerie selectă

Ștefănescu Dragoș 18.09.2022, 10:00
Hattrick în 13 minute! Spectacol oferit de Heung-Min Son în Tottenham – Leicester. Atacantul londonezilor a intrat într-o galerie selectă

Tottenham Hotspur a primit vizita celor de la Leicester în etapa a opta din Premier League. Partida a avut parte de un scenariu uluitor, gazdele câștigând cu scorul de 6-2. Atacantul celor de la Tottenham, Heung-Min Son, a fost one-man show, el reușind un hattrick în doar 13 minute.

Heung-Min Son a făcut spectacol în fața celor de la Leicester

Sâmbătă, Tottenham Hotspur a înfruntat-o pe Leicester în etapa a opta din Premier League. Partida părea extrem de echilibrată având în vedere valoarea celor două echipe.

Meciul a început furibund, Leicester deschizând scorul în minutul 6 dintr-un penalty fructificat de Tielemans. La doar două minute, Harry Kane a marcat și a adus egalarea pentru echipa sa. În minutul 21, Tottenham a punctat din nou, de această dată prin Eric Dier. Oaspeții au continuat să joace ofensiv și au marcat în minutul 41, prin Maddison. Scorul pauzei a fost 2-2, dar totuși nimic nu anunța avalanșa de goluri din repriza secundă.

Repriza a doua a început în aceeași manieră. În minutul 47, Rodrigo Bentancur a marcat și el, aducându-și echipa în avantaj. Momentul cheie al meciului a fost minutul 59, atunci când Antonio Conte l-a trimis în teren pe Heung-Min Son. Atacantul sud-coreean a avut o evoluție excepțională și a marcat un hattrick în doar 13 minute. El a punctat pe rând în minutele 73, 84 și 86, stabilind scorul final al partidei. Acestea au fost primele goluri reușite de Son în actuala stagiune din Premier League. După acest succes spectaculos, Tottenham a urcat pe locul doi în clasament, având 17 puncte, la egalitate cu liderul Manchester City.

După evoluția uluitoare din acest meci, Heung-Min Son a devenit primul jucător din istoria lui Tottenham care reușește un hattrick din postura de rezervă în Premier League. Din 2015, atunci când Steven Naismith a reușit această performanță, nimeni nu a mai atins această bornă.

Antonio Conte, impresionat de evoluția lui Son

La finalul partidei, Antonio Conte a fost extrem de mulțumit de evoluția echipei sale, dar în special de cea a lui Heung-Min Son. Tehnicianul italian chiar a glumit pe seama atacantului sud-coreean.

Nu avea niciun gol în întreg sezonul. I-am spus că, dacă poate mereu să dea trei goluri în 13 minute, poate repetăm experimentul, îl bag de pe bancă mai des. Am glumit, evident!”, a spus Antonio Conte.

Son, unul dintre cei mai iubiți jucători de la Tottenham

Heung-Min Son a fost cumpărat de Tottenham în anul 2015. Londonezii le-au plătit celor de la Bayer Leverkusen 30 de milioane de euro. De atunci, atacantul a marcat 134 de goluri în 334 de meciuri pentru Tottenham. El a devenit rapid unul dintre cei mai respectați și iubiți jucători ai formației londoneze.

Son este cotat la 75 de milioane de euro de către cei de la Transferamarkt. El mai are contract cu Tottenham până în 2025.

Urmăriți Playsport.ro și pe