Competiție nouă în Marea Britanie? Dacă propunerea va fi pusă în aplicare, vom avea un All-Star Game în Premier League

Ștefănescu Dragoș 14.09.2022, 13:42
Competiție nouă în Marea Britanie? Dacă propunerea va fi pusă în aplicare, vom avea un All-Star Game în Premier League

Clubul Chelsea a intrat într-o nouă era după ce a fost cumpărat de americanul Todd Boehly. Acesta are o propunere inedită pentru Premier League. Miliardarul vrea ca fotbalul britanic să aibă un All-Star Game pe modelul celor din baschetul și baseball-ul din Statele Unite.

Todd Boehly, propunere inedită pentru Premier League. ”Am putea avea cu uşurinţă un All-Star Game”

Todd Boehly a devenit în urmă cu câteva luni co-proprietar al clubului Chelsea. Afaceristul american deține de asemenea acţiuni la echipele Los Angeles Dodgers (baseball) şi L.A. Lakers (baschet). Miliardarul are o viziune modernă asupra sportului și vrea să implementeze noi idei în fotbalul englez.

Boehly vrea ca Premier League să organizeze un All-Star Game pe modelul celor din baschetul și baseball-ul din Statele Unite. El și-a prezentat ideea în cadrul unui forum desfășurat la New York și a explicat că a vorbit deja cu șefii din Premier League.

Credem că am putea avea cu uşurinţă un All-Star Game în Premier League, în care să se înfrunte o echipă din Nord cu o echipă din Sud, de care ar putea beneficia financiar întreaga ligă engleză.

Oamenii vor mai mulţi bani pentru toată piramida fotbalului englez. Cu ocazia MLB All-Star Game (campionatul nord-american de baseball – n.red) din acest an, am făcut 200 de milioane de dolari în doar două zile, luni şi marţi”, a spus Boehly.

În Statele Unite, în fiecare an se organizează două All-Star Game. Unul este organizat de Major League Baseball (MLB), celălalt de Liga nord-americană de baschet (NBA). În aceste meciuri de gală se înfruntă cei mai buni jucători ai echipelor din conferințele în care evoluează.

Chelsea, aproape să-și piardă una dintre vedete. N’Golo Kante poate pleca liber de contract de pe Stamford Bridge

Chelsea traversează o perioadă plină de schimbări după ce Thomas Tuchel a fost demis de la cârma echipei. Graham Potter este noul antrenor al londonezilor, iar acesta urmează să implementeze o nouă  filosofie pe Stamford Bridge.

Pe fondul acestor schimbări londonezii sunt aproape să-și piardă unul dintre cei mai importanți jucători. Conform celor de la Theathletic.com, N’Golo Kante (31 de ani) a refuzat propunerea de prelungire a contractului și pare dispus să plece de pe Stamford Bridge. Chelsea i-a propus francezului un contract pe doi ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an. Kante își dorește însă un contract pe trei ani, cu opțiune de prelungire pe un an, astfel că nu a fost de acord cu propunerea clubului londonez. Actualul contract al francezului este valabil până pe 30 iunie 2023. Ulterior acestei date el poate pleca liber de contract.

PSG este interesată de ceva timp de transferul lui Kante. Parizienii ar putea profita acum de situația incertă a francezului la Chelsea. Totuși, PSG vrea să aștepte până în ianuarie, când Kante va intra în ultimele 6 luni de contract și va putea negocia cu alte cluburi.