Helmuth Duckadam nu este de acord cu atitudinea lui Gică Hagi în scandalul convocărilor de la echipa națională. “A greșit impardonabil aici”

Bogdan Solomon 19.03.2023, 09:09
Helmuth Duckadam nu este de acord cu atitudinea lui Gică Hagi în scandalul convocărilor de la echipa națională. “A greșit impardonabil aici”

Atitudinea arătată de Gică Hagi în scandalul convocărilor de la echipa națională nu a fost deloc pe placul lui Helmuth Duckadam. Acesta a opinat că „Regele” a făcut o mare greșeală în discursul dur îndreptat asupra selecționerului Edi Iordănescu.

Helmuth Duckadam, reacție categorică în scandalul convocărilor de la echipa națională. Unde a greșit Gică Hagi

Zilele trecute, Gică Hagi s-a arătat contrariat de faptul că fiul său, Ianis, nu fusese inclus pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile cu Andorra și Belarus din debutul campaniei de calificare la Euro și a încercat să întărească ideea conform căreia acesta ar fi trebuit convocat printr-o comparație cu Alexi Pitu, jucător vândut chiar de Farul la Bordeaux în debutul anului. Aici a comis o mare eroare, în opinia lui Helmuth Duckadam.

„Cred că Gică a greșit în momentul în care l-a menționat în discursul lui pe Pitu. Nu cred că a făcut bine. E un jucător de-al lui, care a plecat, pe care a luat niște bani. Cred că acolo a fost o greșeală impardonabilă”, a declarat fostul mare portar al Stelei și al echipei naționale, la Digi Sport.

Spre deosebire de Ianis Hagi – revenit după accidentarea care l-a ținut mai bine de un an în afara terenului – , Alexi Pitu a prins lista preliminară, în ciuda faptului că nu a reușit să bifeze decât 90 de minute în 6 meciuri la Bordeaux.

„Pitu cât joacă? Vorbim despre ultimele 10 meciuri, că astea contează la forma lui. Vorbesc tot despre unul de-ai mei, ca să nu mă acuze cineva. De ce este pe listă, iar Ianis nu? Este același lucru, au aceleași minute amândoi, dar Ianis joacă la o echipă unde a demonstrat mult mai multe sau poate face mai multe în 10 minute decât Pitu, la ce experiență are, chiar la nivel european”, spusese Hagi, cu referire la fostul său jucător.

Ilie Dumitrescu: „Era normal ca Ianis Hagi să facă parte din lotul naționalei”

În schimb, Ilie Dumitrescu s-a poziționat de partea „Regelui” în această dispută, afirmând răspicat că Ianis Hagi ar fi trebuit convocat la echipa națională, în condițiile în care s-a recuperat complet după accidentare și se pregătește normal alături de colegii de la Rangers.

„Ianis Hagi a intrat în programul de pregătire normal la Rangers, ideal era să-l convoace, să simtă din nou atmosfera de la lot, să-i dea importanță, dacă l-ar fi ajutat rezultatul, chiar să-i dea și minute, pentru că vorbim despre un jucător de care la un moment dat vei avea nevoie. Erau fotbaliști care făceau parte din scheletul important de la echipa națională. De plăcere l-aș fi chemat pe Ianis, să fie toată lumea acolo”, a opinat fostul mare internațional.

Urmăriți Playsport.ro și pe