Horațiu Moldovan, propus ca titular în poarta naționalei României. ”A demonstrat că este constant”

Ștefănescu Dragoș 10.01.2023, 17:10
Horațiu Moldovan, propus ca titular în poarta naționalei României. ”A demonstrat că este constant”

În acest sezon din Superliga, Horațiu Moldovan a fost unul dintre cei mai în formă jucători de la Rapid. Portarul giuleștean a bifat deja și o prezență în naționala României. Moldovan l-a impresionat pe Leo Toader, antrenorul cu portarii al naționalei. Acesta consideră că fotbalistul rapidist are toate calitățile pentru a fi titular în poarta echipei naționale.

Horațiu Moldovan, propus ca titular în poarta naționalei României

Horațiu Moldovan (24 de ani) a impresionat în ultimele două sezoane la Rapid. Portarul giuleștean a devenit rapid unul dintre jucătorii de bază ai echipei lui Adrian Mutu. Evoluțiile sale foarte bune i-au adus și convocarea la echipa națională a României. El a debutat ca titular în meciul amical disputat de ”tricolori” împotriva Sloveniei, în luna noiembrie a anului trecut.

Rapid efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire în Antalya. Giuleștenii au fost vizitați în cantonamentul din Turcia de Leo Toader, antrenorul cu portarii al naționalei României. Cu această ocazie Toader a oferit un interviu celor de la Rapid TV. El a vorbit printre altele și despre Horațiu Moldovan, jucător pe care îl apreciază foarte mult. În plus, fostul mare portar este convins că Horațiu are toate calitățile necesare pentru a deveni titular de drept în poarta naționalei. Totodată, Leo Toader a subliniat că principalul atu al portarului rapidist este constanța.

Portarii Rapidului sunt de valoare. Moldovan a și debutat la echipa națională. A meritat pentru că a demonstrat că este constant. Pe mine mă interesează foarte mult asta la un portar. A ajutat Rapidul în momente grele, Pentru că ăsta e rolul lui, să țină scorul sau să nu se mărească diferența pe tabelă.

Horațiu a avut o ascensiune extrem de rapidă. Deja în doi ani este foarte cunoscut și e un om de bază al echipei. E un tip de reacție, cerebral, nu se pierde în situații critice. La debutul cu Slovenia a arătat că e matur în joc și asta îi dă încredere. În lupta asta pentru titularizare în poarta naționalei cred că are un plus”, a declarat Leo Toader

Leo Toader știe care sunt diferențele dintre fotbalul din trecut și cel de azi

Leo Toader este o adevărată legendă a clubului Rapid. El a jucat pentru echipa giuleșteană timp de 11 ani, în perioada 1984 – 1995, și a bifat 236 de meciuri.

Fostul mare portar rapidist a vorbit și despre diferențele dintre fotbalul jucat pe vreamea sa și cel de acum. În ciuda faptului că nu sunt diferențe foarte mari, Toader a subliniat că în trecut fotbalul era mai tehnic și puțin mai lent. Acum jocul se bazează pe viteză și forță.

Am jucat 11 ani la Rapid. S-a întâmplat să și țin cu Rapid și a fost o mare plăcere să joc aici. Am făcut tot ce am putut pentru Rapid și am fost o adevărată familie.

Nu cred că e mare diferență între fotbalul de atunci și cel de acum. Se făcea pregătire organizată, aveam turnee afară. Mergeam iarna în Italia, Maroc sau Grecia.

Parcă erau totuși jucători mult mai tehnici, iar ritmul de joc era un pic mai lent. Jucătorii aveau execuții individuale. Acum fotbalul se bazează pe viteză și forță. Sistemele de joc s-au mai schimbat”, a spus Toader.

Urmăriți Playsport.ro și pe