Naționala României bate, dar ajunge în lumea a 3-a a fotbalului. Iodănescu se ține de scaun, șefii FRF par mulțumiți. Comentăm, în DIRECT, la Playsport LIVE!

Sorin Chiriac 27.09.2022, 17:59

România a câștigat aseară de o manieră categorică împotriva Bosniei,  scor 4-1, în ultima partidă din Liga Națiunilor. Trebuie să ținem cont, totuși, că bosniacii aveau deja asigurată poziția a doua în clasament, în vreme ce noi speram încă la salvarea de la retrogradare în Liga C. Nu s-a întâmplat însă acest lucru, naționala retrogradează în a treia grupă valorică din Liga Națiunilor, unde va juca cu echipe precum Bulgaria, Feroe sau Kosovo. A fost scandal în Giulești chiar din primele minute ale meciului! Frustrați de ultimele rezultate ale naționalei, fanii i-au cerut demisia lui Răzvan Burleanu, apoi însă spiritele s-au mai calmat și s-a jucat și fotbal. Dennis Man a deschis scorul, iar George Pușcaș a reușit dubla după o bună perioadă de dominare a oaspeților. Pe tabelă și-a trecut numele și Andrei Rațiu. Edi Iordănescu termină en fanfare o campanie dezastruoasă și încheiată cu un coșmar.

Edi Iordănescu: „Această echipă este viitorul!”

La finalul partidei, Edi Iordănescu era fericit pentru victorie și a anunțat că va urma o analiză împreună cu oficialii FRF: ”E corect să am o discuție cu conducerea, sunt oameni care m-au sprijinit, tragem concluzii și vedem ce se întâmplă de mâine”.

În ceea ce privește destinul echipei naționale, selecționerul ne-a încurajat să fim optimiști și să avem încredere în această generație, că ne poate duce la un turneu final:

Cred că ar trebui să rămânem cu speranță, s-a aprins speranță și eu cred că aceasta echipă își va găsi viitorul.

Iordănescu junior a scos în evidență și plusuruile pe care le-a observat aseară: ”Salut atitudinea lor, caracterul lor, mă bucur că au potențial. Am recâștigat niște jucători, Nicu Stanciu, Băluță, Cordea, Man, Nedelcearu. Sunt și jucători care ne lipsesc, Ianis Hagi, Mihăilă, Vlad Chiricheș. Una peste alta, cred că spiritul și atitudinea din această seară reprezintă viitorul, și nu trecutul. În primul rând trebuie continuitate, omogenitate la echipa națională”.

Stanciu, fericit, Pușcaș, arogant

În ciuda faptului că România a retrogradat în Liga C din Nations League, Nicolae Stanciu s-a arătat bucuros pentru faptul că echipa națională a câștigat ultimul meci oficial din acest an. De asemenea, mijlocașul central și-a arătat susținerea față de Edi Iordănescu.

„Nu, de ce să fie o victorie amară? Este o victorie, am vrut să încheiem bine anul, a fost ultimul meci oficial. Cred că s-a văzut o schimbare în jocul nostru, în atitudinea noastră. Mă bucur că s-a întâmplat asta. E bine că am reușit să încheiem anul cu o victorie. Faptul că am căzut în Liga a treia înseamnă că atât am meritat anul acesta, vom face tot ce depinde de noi să ne calificăm la EURO din grupa preliminară”, a spus jucătorul de la Wuhan.

O altă atitudine a avut însă omul meciului, George Pușcaș. La adăpostul celor două goluri marcate aseară și a jocului bun prestat, atacantul din Serie B i-a ironizat pe cei care critică naționala: ”Nu sunt în măsură să zic cauzele echipei naționale, sunt jucător, intru pe teren și încerc să joc cât mai bine. Cauzele sperăm să le rezolvăm de la meci la meci, cred că avem talent și că putem mult mai mult. Putem să dăm doar continuitate la jocul de astăzi. Altceva nu ne rămâne de făcut. Nu prea mă uit, nu prea citesc presa, doar din ce aud de la persoanele de lângă mine. Nu sunt în măsură să judec, eu îmi fac treaba cât mai bine și ei fac tot ce pot în fața televizorului”.

Playsport LIVE, astăzi, de la 18:00!

Jurnaliștii Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu, împreună cu invitații lor, vor comenta pe baza partidei de aseară, din Giulești, dar și depsre ce urmează pentru echipa națională, după căderea în urna a treia valorică.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3KzyUKl.