I-a fost frică lui David Popovici de eșec în finala probei de 400 metri liber de la Roma? Camelia Potec are toate răspunsurile

Olteanu Ștefan 17.08.2022, 20:50
I-a fost frică lui David Popovici de eșec în finala probei de 400 metri liber de la Roma? Camelia Potec are toate răspunsurile

Camelia Potec (40 de ani), președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a oferit un prim comentariu despre retragerea lui David Popovici din proba de 400 de metri liber de la Roma și i-a asigurat pe toți susținătorii puștiului că nu a fost vorba de frică în decizia luată.

„Nu îi era frică! A știut când să spună stop!”. Camelia Potec, după ce David Popovici s-a retras din finala probei de 400 metri liber de la Roma

Decizia lui David Popovici de a se retrage din finala probei de 400 metri liber de la Roma nu a fost motivată de frică, spune Camelia Potec, fosta mare înotătoare a României, care a oferit o primă reacție pe seama celui mai discutat subiect al momentului.

Miercuri dimineață, David Popovici a surprins din nou plăcut întreaga planetă și s-a calificat în finala de 400 de metri liber, probă la care a concurat în premieră. În ciuda acestei performanțe, la doar câteva ore distanță, David Popovici a luat o decizie neașteptată și a spus pas șansei de a concura în marea finală.

Super-campionul din România are un program infernal în perioada următoare, în intervalul 30 august – 4 septembrie urmând să participe la Campionatele Mondiale destinate juniorilor, competiție care va avea loc în Lima, capitala statului Peru.

În acest context, pentru a nu se expune unei eventuale accidentări, Popovici a decis să se protejeze și să se retragă din finala de 400 metri liber:

„Sunt lucruri care se întâmplă (n.r. retragerea de la 400 de metri), important e să știi când să spui stop. Să te cunoști foarte bine și să recunoști că ești obosit. A luat decizia alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

A și spus că e o cursă pe care vrea să o înoate. A avut o strategie de cursă pe fiecare 50 de metri. După probă a spus stop, pentru că era obosit. Nu se pune problema să se fi retras pentru că îi era frică. David a recunoscut că este obosit, imediat după cursă, înainte să vadă celelalte rezultate”, a declarat Camelia Potec, la Digi Sport.

„E un sportiv de excepție și cu siguranță nu este fricos”

În continuare, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a mai adăugat:

„David este un sportiv de excepție și cu siguranță nu este fricos. La un moment dat se va întâmpla să nu fie primul, pentru că așa e în sport.

Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut, când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile.

Nu vrem să ne legăm de alte povești citite în presă. Vorbim doar de natație. Faptul că nu există primire oficială publică se datorează parinților lui David Popovici și a antrenorului. Este foarte obosit. Nu a mai dorit să facă o conferință”, a mai transmis Camelia Potec, potrivit sursei citate.

Adrian Rădulescu a explicat ce s-a ascuns în spatele deciziei lui David Popovici de a nu mai concura la 400 de metri liber, la Roma.