I-a pus la perete pe Gică Hagi și Gică Popescu. Dănuț Lupu pune degetul pe rană: „De ce au votat cu Răzvan Burleanu”

Dragos Stefanescu 18.06.2022, 11:05
I-a pus la perete pe Gică Hagi și Gică Popescu. Dănuț Lupu pune degetul pe rană: „De ce au votat cu Răzvan Burleanu”

Rezultatele slabe obținute de naționala României în Liga Națiunilor au declanșat un adevărat cutremur în fotbalul românesc. Nemulțumirile față de conducerea FRF nu au contenit să apară. Unul dintre cei mai vehemenți contestatari este Gică Popescu. Nedumerit de atitudinea președintelui de la Farul, Dănuț Lupu a criticat pasivitatea din ultimii ani a lui Popescu și Hagi față de conducătorii FRF.

Dănuț Lupu, critici dure la adresa lui Popescu și Hagi

Echipa națională a României a obținut rezultate foarte slabe în Liga Națiunilor. Eșecurile ”tricolorilor” au produs un val de nemulțumire în fotbalul românesc. Conducerea FRF a fost principala vizată, dar nici Edi Iordănescu nu a scăpat de critici. Unul dintre cei mai vehemenți cotestatari este Gică Popescu, acesta neratând nicio ocazie pentru a contesta deciziile FRF.

Nedumerit de atitudinea președintelui de la Farul, Dănuț Lupu i-a criticat aspru pe Gică Popescu și Gică Hagi. Fostul internațional a subliniat că cei doi nu au avut până acum o atitudine potrivnică conducerii FRF, iar criticile aduse jucătorilor nu vor rezolva criza de la echipa națională.

Eu îl înțeleg pe Gică Popescu până într-un anume punct, dar totuși nu înțeleg de ce Farul, acolo unde el este președinte, nu a votat împotriva lui Burleanu la alegerile FRF? Dacă Gică Popescu tot este nemulțumit și îl atacă pe Răzvan Burleanu ori de câte ori i se ivește ocazia, de ce naiba cei de la Farul nu au vorbit la Adunarea Generală și nu au spus ce nemulțumiri au? De ce Gică Hagi nu a preluat el naționala?

Burleanu l-a ofertat pe el prima dată. Dar dacă totuși Hagi era acum selecționer și pierdeam și cu el, Gică Popescu tot vorbele astea le mai spunea?

Ce rezolvăm acum când dăm în jucători? Facem peste noapte alți fotbaliști? Eu zic că Gică Popescu poate să fie un șef de FRF bun, dar să intre intre în cursă și să încerce el să facă mai multe pentru fotbalul românesc și din postura de conducător. Că dacă ne ducem pe la emisuni Tv și tot dăm în unul și altul vă spun eu că naționala tot aia este”, a declara Dănuț Lupu, pentru Prosport.ro.

Gică Popescu, mesaj dur pentru FRF după înfrângerea cu Muntenegru

Eșecul drastic suferit de România pe teren propriu cu Muntenegru, scor 0-3, a declanșat furia lui Gică Popescu. Acesta susține că oamenii aflați la conducerea FRF trebuie să facă anumite schimbări pentru a redresa fotbalul din țara noastră. „Baciul” nu îl consideră pe Edi Iordănescu principalul vinovat, întrucât este singurul antrenor care a fost dispus să preia naționala actuală.

Mai mult, Popescu este convins că dacă Edi Iordănescu demisionează, Mihai Stoichiță ar fi singurul care ar mai putea conduce echipa națională. Președintele de la Farul a anunțat că mulți apropiați de-ai săi nu se vor mai uita la meciurile tricolorilor.

E o lipsă de asumare. Știm foarte bine stilul conducerii Federației Române de Fotbal. Eu îi dau dreptate într-o bună parte. Dacă pleacă Edi Iordănescu cine vine? Știm foarte bine ce s-a întâmplat înaintea perioadei Edi Iordănescu. Pe cine să aducă? Edi Iordănescu a fost cam ultima variantă. Dacă renunțam la ultima variantă, cine antrenează. Ar trebui să coboare domnul Stoichiță pe bancă. Cei care conduc Federația consideră că nu ar fi trebuie să renunțe Edi Iordănescu. Nu vreau să îmi dau cu părerea, nu e treaba mea.

Lucrurile merg înainte, conducerea a fost aleasă cu unanimitate de voturi. Totul este la superlativ. La fiecare meci, la fiecare eșec, am ieșit public și am spus ce trebuie făcut. Știți când am spus că suntem încă foarte bine și se uita lumea așa? Eu zic că se poate și mai rău.

Oameni buni, încă suntem bine, suntem doar cu un picior în groapă, se poate și mai rău. Credeți-mă ce vă spun. Atât timp cât nu se face nimic, de unde să răsară performanțele? Mă uit la echipele naționale. Am vorbit după meciul cu Muntenegru cu mulți oameni. Majoritatea spuneau că nu se vor mai uita la echipa națională. Acesta e cel mai groaznic lucru, ca suporterii să se detașeze de echipa națională. Naționala este a suporterilor.”, a spus Gică Popescu, pentru Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe