Răzvan Lucescu nu vrea să audă de naționala României: „Nu m-am uitat la meciuri, am avut altceva de făcut”

Octavian Vasilescu / 16.06.2022, 08:20
Răzvan Lucescu nu vrea să audă de naționala României: „Nu m-am uitat la meciuri, am avut altceva de făcut”

România a dezamăgit în primele patru meciuri din Liga Națiunilor. Fostul selecționer Răzvan Lucescu (53 de ani) a dezvăluit că nu s-a uitat la nicio partidă disputată de tricolori.

Lucescu spune că pregătește intens noul sezon de la PAOK Salonic, astfel că nu a avut timp să urmărească meciurile României. Tricolorii au suferit trei eșecuri în luna iunie și au înregistrat o singură victorie, contra Finlandei, scor 1-0.

Răzvan Lucescu nu a urmărit meciurile României

Nu m-am uitat la meciuri, am avut altceva de făcut. Nu am fost pe stadion. Taică-miu are o vârstă, a şi fost foarte mult acasă. Eu am fost, cred, adunat 10 zile acasă. Suntem persoane diferite. Nu mă pasionează. Eu nu am această plăcere. Am văzut foarte multe meciuri, de pregătit, a fost o nebunie de program, de meciuri analizate.

Dacă aş avea posibilitatea să mă uit la un meci, m-aş uita la ceva ce mă interesează, pentru că am ceva de învăţat de acolo.

Nu am rămas cu resentimente. Interesul meu profesional este altul, echipa naţională e doar o echipă de fotbal. Sunt mai puţin atras. Aceste patru meciuri nu ar fi schimbat situaţia fotbalului românesc, chiar dacă ar fi fost victorii. Situaţia tot complicată este, trebuie să luăm punct cu punct de ce suntem aici”, a spus Răzvan Lucescu, pentru Orange Sport.

VEZI AICI Cele mai tari imagini din România – Muntenegru 0-3

România – Muntenegru 0-3

România a suferit o umilință uriașă în Liga Națiunilor. Muntenegru ne-a administrat un sec 3-0, pe un Giulești arhiplin.

Stefan Mugosa s-a distrat cu apărarea tricolorilor. El a marcat toate cele trei goluri ale oaspeților, profitând de modul în care s-au apărat oamenii lui Iordănescu Jr.

După meci, selecționerul Edi Iordănescu a lăsat de înțeles că ar putea demisiona:

Eu sunt principalul vinovat, nu consider că echipa nu a vrut să joace. Dar atât s-a putut, nu am putut alerga mai mult, de aceea am pierdut mereu duelurile, nu am fost primii la minge.

Eu mă gândesc doar la interesul naționalei, nu al meu, trebuie să analizăm, să vedem ce putem face. Nu este o echipă de club, unde peste câteva zile se pot remedia lucrurile. Vom vorbi după o analiză profundă și vom vedea ce decizii se vor lua. Trebuie o evaluare clară. Este clar că s-au strâns frustrari multe din trecut, adversități. E greu să construim așa”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Pacursul României în mandatul lui Edi Iordănescu

 • România vs Grecia 0-1 (amical)
 • Israel vs România 2-2 (amical)
 • Muntenegru vs România 2-0 (Liga Națiunilor)
 • Bosnia&Herțegovina vs România 1-0 (Liga Națiunilor)
 • România vs Finlanda 1-0 (Liga Națiunilor)
 • România vs Muntenegru 0-3 (Liga Națiunilor)

Programul României în Liga Națiunilor

 • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
 • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Clasament Grupa 3, din Liga B

 1. Bosnia&Herțegovina – 8 pct.
 2. Muntenegru – 7 pct.
 3. Finlanda – 4 pct.
 4. România – 3 pct.