I-au ales înlocuitorul lui Mou! Un ilustru necunoscut vine în locul lui ”The Special One”

Moldoveanu Camelia / 20.04.2021, 20:04
I-au ales înlocuitorul lui Mou! Un ilustru necunoscut vine în locul lui ”The Special One”

De la Under-19 la prima echipă. El este înlocuitorul lui Jose Mourinho la Tottenham Hotspur. Ilustrul necunoscut va deveni primul antrenor sub 30 de ani care va conduce o echipă într-un meci din Premier League.

Jose Mourinho va fi înlocuit de o tânără speranță

Ryan Mason este noul antrenor de la Tottenham
Ryan Mason este noul antrenor de la Tottenham

Ryan Mason este înlocuitorul lui Jose Mourinho la Tottenham. Se pare că echipa londoneză a decis să-l promoveze de la Under-19 la prima echipă.  Cel puțin până în vară, gruparea de pe White Hart Lane îl preferă pe acest ilustru necunoscut.

După plecarea lui Jose Mourinho, putem confirma acum că Ryan Mason va sigura funcția de antrenor principal interimar pentru finalul sezonului”, a precizat gruparea într-un comunicat postat pe contul său de Twitter.

Noul antrenor de la Tottenham are o carieră scurtă în fotbal, putându-se mândri cu o singură prezență în reprezentativa Angliei.

Ryan Mason este de „meserie” împrumut și-l înlocuiește pe Mourinho

Dacă aruncăm o privire pe Wikipedia, descoperim că Rayan are 29 de ani și a jucat ca mijlocaș în fotbalul profesionist englez. Și-a început cariera la Tottenham în 1999, trecând la seniori, la aceeași echipă în 2008.

Cu toate că a petrecut, teoretic, aproape opt ani la echipa unde acum este antrenor, el a fost de „meserie” împrumut. Mai exact, din 2008 până în 2016 a fost împrumutat la: Yeovil Town, Doncaster Rovers, Millwall, Lorient, Lorient B și Swindon Town.

În 2016 a ajuns la Hull City, unde și-a încheiat cariera doi ani mai târziu din cauza unei accidentări. La doar 26 de ani a suferit o fractură craniană într-o confruntare cu Gary Chaill, în meciul contra Chelsea Londra, în ianuarie 2017.

Mason este logodit cu Rachel Peters. Împreună au un fiu și o fiică.

Mou a fost demis de Tottenham! Motivul conducerii lui Spurs

Fanii lui Spurs nu au fost încântați când Mauricio Pochettino, omul care dusese pe Tottenham în finala Ligii Campionilor, a fost îndepărtat. Este adevărat că echipa își pierduse busola, iar rezultatele erau foarte slabe. Argentinianul nu părea să mai aibă soluții, de aceea conducerea a luat o măsură dureroasă.

Venirea lui Mourinho era văzută drept o garanție că vor veni trofeele. Portughezul n-a plecat de la nicio echipă fără să aducă trofee. Exact asta i-a lipsit lui Pochettino, așa că Daniel Lewy a decis să meargă total pe mâna lui Mourinho. Pariul șefului clubului nu i-a ieșit. După un început bun, jocul celor de la Tottenham a început să sufere, iar The Special One nu a îmbunătățit lucrurile, din contră. Mai mult, rușinea eliminării din Europa League, în fața lui Dinamo Zagreb, pare să fi fost ultima picătură.

Demis chiar înainte de finala Cupei Ligii

Portughezul poate să se laude că a dus echipa în finala unei competiții, Cupa Ligii. Tottenham poate câștiga un trofeu, dar asta doar dacă învinge pe Manchester City în finală. În campionat, însă, Tottenham este de abia pe locul 7. Mai mult, londonezii au fost eliminați, rușinos, din Europa de Dinamo Zagreb, după ce au cedat cu 3 la 0 în returul din Croația.

Nici jocul echipei nu l-a ajutat pe The Special One. Tacticile negative ale antrenorului nu au mai adus rezultatele din trecut și, chiar dacă londonezii au pornit campionatul foarte bine, lucrurile s-au schimbat în rău. Din candidată la titlu, Tottenham a ajuns echipă de pluton, în acest sezon.