Ianis Hagi le-a vorbit englezilor despre avantajul de a avea un tată ca Gică Hagi: „E dicționarul meu!”. Ce spune de relația cu Steven Gerrard

Moldoveanu Camelia / 17.07.2021, 08:04

Ianis Hagi a vorbit la superlativ despre Rangers și felul în care se simte la echipa lui Steven Gerrard. Mijlocașul le-a mai povestit englezilor și despre cât de norocos poate fi pentru că tatăl lui este Gică Hagi. „Prințul” a recunoscut că este ghidat cu atenție de către „Regele” fotbalului românesc.

După discuția cu Steven Gerrard s-a îndrăgostit iremediabil de Rangers

Mijlocașul român de la Rangers a acordat un interviu pentru The Guardian în care a povestit cum se simte după cele 18 luni petrecute în Scoția. În același timp, Ianis Hagi a vorbit cu bucurie și despre relația pe care cu Gică Hagi.

Pentru început, Ianis și-a amintit primul telefon pe care l-a primit de la Rangers. El a fost sunat direct de Steven Gerrard, lucru care l-a emoționat și l-a bucurat în același timp.

În mod clar eram încântat să vorbesc cu Steven Gerrard. Am încercat să rămân calm și să pun întrebările corecte pentru a afla unde mă încadrez în planurile lui. Am vorbit despre mici detalii tactice și despre cum își dorea să readucă clubul la cel mai înalt nivel, acolo unde aparține. M-am îndrăgostit de Rangers. Simțeam că trebuie să merg mai departe, iar Rangers a bătut la ușa.”, a povestit Ianis Hagi.

Cu toate că s-a născut la Istanbul în 1998, pe vremea când Gică Hagi juca la Galatasaray, și a călătorit toată viața datorită carierei tatălui, fotbalistul a recunoscut că s-a adaptat mai greu cu accentul din Scoția.

Accentul a fost dificil la început însă acum încep să înțeleg aproape totul. Mi-a luat ceva, încă nu folosesc fraze scoțiene ca „wee” încă.(râde el)

Vremea este diferită comparativ cu cea cu care sunt obișnuit, plouă destul de mult, dar viața pe care o avem aici, să jucăm o dată la trei zile, nu prea ai timp să te gândești la vreme.”

Ianis Hagi se simte minunat la Rangers și este încântat de mediul în care se dezvoltă

Tânărul fotbalist a vorbit la superlativ despre Rangers și oamenii din staff-ul de antrenori. Ianis Hagi a mărturisit că fiecare om l-a ajutat să evolueze din punct de vedere profesional, iar clubul din Scoția este locul ideal în care poți crește ca fotbalist.

M-am bucurat de fiecare secundă petrecuta aici, staff-ul de antrenori este incredibil și am evoluat extrem de mult în ultimele 18 luni. Este un mediu foarte bun pentru evoluția unui jucător pentru că învăț despre mentalitatea de învingător. Fiecare persoană de la club te ambiționează să te descoperi că jucător, iar asta m-a ajutat să evoluez”

Fiul lui Gică Hagi a vorbit deschis și despre perioada în care revenit în România de la Fiorentina. Întrebat dacă a fost un pas înapoi în carieră acea perioadă, Ianis a spus că el nu ărivește lucrurile așa.

Nu aș spune că a fost un pas înapoi, într-un an și jumătate am învățat atât de multe lucruri. Să fac pasul în Italia la acea vârstă a fost un lucru major pentru mine și a fost bine să fiu în același vestiar cu 15 jucători internaționali și să mă antrenez cu ei zilnic. Jucătorii de pe poziția mea, de număr 10, erau Mauro Zarate, Federico Bernardeschi și Josip Ilicic, care au avut cariere importante la un nivel înalt, am învățat extrem de mult doar fiind în jurul lor.

A fost parte din procesul meu de a fi fotbalist. Când m-am întors în Romania pentru un an și jumătate, am fost cel mai bun jucător din playoff-uri pentru doi ani la rand, asta arata cât de mult m-am dezvoltat. M-am simțit matur datorita tuturor experiențelor prin care am trecut. Daca știi să iei lucrurile pozitive din cele negative, asta e cel mai important lucru”, a declarat mijlocașul român.

Ianis Hagi, despre relația cu Gică Hagi: „El este directorul meu”

Fotbalistul celor de la Rangers a văzut de mic tot ceea ce înseamnă viața de fotbalist, călătorind mereu alături de familie. Relația deosebită pe care o are cu Gică Hagi, dar și experiența fostului fotbalist de la Barcelona, Real Madrid sau Galatasaray se reflectă și în evoluția tânărului fotbalist.

Sora mea este mai mare decât mine, așa că stătea întotdeauna acasă și eu eram cel care călătorea întotdeauna cu familia. Eram foarte mic, așa că părinții mei m-au luat oriunde mergeau. Sunt binecuvântat că am numele Hagi și am un tată ca el. Evident, există avantaje, dar este important doar să încerci să te concentrezi asupra a ceea ce faci. Jucând același sport la care el era atât de bun, înseamnă că pot să-l întreb despre orice am îndoieli. El este dicționarul meu. Știe totul și a parcurs deja această cale, așa că este bine că-l am ca să mă ghideze. ”, a mai spus Ianis Hagi.