Ianis Hagi, postare cu un moment controversat. Jucătorii de la Rangers au fost martorii unor scene aprig dezbătute

Moldoveanu Camelia / 02.10.2021, 13:40

Europa League a oferit joi imagini șocante de la meciul Sparta Praga – Rangers, scor 1-0. Ianis Hagi a imortalizat și postat pe rețelele de socializare momentul controversat de la meciul care a consfințit o înfrângere dureroasă pentru scoțieni în fața echipei lui Florin Niță. UEFA a încercat să ofere o lecție, însă lucrurile au ieșit de sub control.

Semnat de alarmă tras de Ianis Hagi printr-o postare pe Instagram

Ianis Hagi a fost rezervă în meciul cu Sparta Praga, însă a intrat pe teren imediat după ce Rangers a încasat golul care avea să decidă soarta meciului. În schimb, Florin Niță a fost titular și a păstrat poarta echipei sale intactă, fără nicio emoție.

UEFA a decis să-i pedepsească pe fanii Spartei Praga după ce în august l-au abuzat verbal pe Aurelien Tchoumeni. Astfel, forul suprem a decis interzicerea suporterilor pe stadion și înlocuirea lor cu 10.000 de copii. Cu toate că au fost tot timpul supravegheați, puștii sub 14 ani l-au huiduit pe Glen Kamara de fiecare dată când acesta atingea mingea.

În ciuda faptului că fotbaliștii lui Rangers au îngenuncheat chiar înainte de meciul cu Sparta Praga, ca semn de susținere a mișcării „Black Lives Matter”, acest lucru nu a schimbat cu nimic atitudinea galeriei sub 14 ani avută de echipa din Praga. Ianis Hagi nu a rămas nepăsător și a distribuit pe contul lui de Instagram o postare care surprinde perfect atitudinea celor două echipe față de acest moment.

Ce au scris scoțienii despre prestația „Prințului”

Rangers a înfruntat-o pe Sparta Praga în Europa League. Meciul de la Praga a fost unul plin de evenimente, cehii reușind să deschidă scorul în minutul 30. Ianis Hagi (22 de ani) a fost introdus în teren în minutul 38.

Arătând un apetit ofensiv deosebit, românul a creat multe faze periculoase pentru poarta cehilor apărată de Florin Niță. Elevii lui Steven Gerrard nu au reușit să marcheze în ciuda eforturilor depuse pe întreaga durată a meciului. Astfel, Rangers a pierdut partida cu scorul de 0-1. După această înfrângere, scoțienii ocupă ultima poziție a grupei A din Europa League, neavând niciun punct după primele două etape.

Prestația lui Ianis Hagi a fost apreciată de presa din Scoția care l-a notat pe român cu nota 5.

A fost la fel de periculos ca de obicei. Trebuie să fie dezamăgit că nu a făcut parte din formația de start.

În meci, l-a lansat pe Roofe cu o pasă minunată în adâncime, dar atacantul nu a fost pe aceeași lungime de undă cu Hagi”, au scris cei de la The Glasgow Times.