Ianis Hagi va fi înlocuit la Rangers cu un tânăr de 21 de ani. Comparat cu Arjen Robben, are peste 50 de goluri

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.12.2021, 10:17
Ianis Hagi va fi înlocuit la Rangers cu un tânăr de 21 de ani. Comparat cu Arjen Robben, are peste 50 de goluri

Se vorbește tot mai mult despre o eventuală plecare a lui Ianis Hagi de la Rangers în această iarnă. Clubul de pe Ibrox Park ar fi dispus să îl cedeze pe internaționalul român în cazul în care ar primi undeva în jur de 20 de milioane de euro în schimbul său.

Iar echipe precum Sevilla, AS Roma, Aston Villa sau Olympique Lyon, care și-au manifestat interesul pentru Ianis Hagi, și-ar permite fără îndoială să achite această sumă. Și se pare că cei de la Rangers i-au și găsit deja un înlocuitor mijlocașului ofensiv român. Bineînțeles, în cazul în care acesta va pleca până la urmă în această iarnă.

Rangers i-a găsit un înlocuitor pe măsură lui Ianis Hagi

Potrivit celor de la footballfancast.com, echipa antrenată de Giovanni van Bronckhorst ar fi interesată de internaționalul danez Andreas Skov Olsen de la Bologna. În vârstă de 21 el, el este stângaci și evoluează în partea dreaptă a atacului. El intră foarte mult în centru și șutează cu interiorul la colțul lung.

De altfel, el chiar este comparat de presa internațională cu Arjen Robben, fotbalistul olandez celebru pentru acest procedeu. Skov Olsen a marcat nu mai puțin de 54 de goluri în cariera sa de până acum.

El a început fotbalul în țara natală la Nordsjaelland, de unde a fost transferat de Bologna în 2019 în schimbul sumei de 6 milioane de euro. Olsen a jucat pentru formația italiană 67 de meciuri în Serie A și este cotat în prezent de Transfermarkt la 6.5 milioane de euro.

Astfel, dacă l-ar vinde pe Ianis Hagi pentru suma dorită și l-ar lua pe Skov Olsen în schimbul unei sume situate în jurul valorii de 10 milioane de euro, Rangers ar face o super afacere. Și-ar asigura serviciile unui jucător tânăr de mare perspectivă și ar face și un profit consistent.

De ce are nevoie clubul scoțian să își vândă cei mai buni jucători

De altfel, acest tip de tranzacție este considerat esențial de jurnaliștii britanici pentru viitorul lui Rangers. Ei au explicat că cele două mari echipe din Scoția nu își pot permite să țină foarte mult timp jucătorii foarte valoroși din cauza diferenței de potență financiară mare care există între ele și cluburile din Premier League de exemplu.

Rangers trebuie să vândă jucători ca el pentru a fi autosustenabilă. Asta a fost valabil și pentru Celtic, nu doar pentru Rangers. Chiar dacă sunt niște giganți în Scoția și binecunoscuți în Europa, am văzut de-a lungul anilor că cei de la Celtic aleg mereu să facă profit cu cei mai buni jucători ai lor.

Procesul de recrutare este crucial pentru ei și la fel e la Rangers. Îi cumpără, îi educă, îi cresc. Dar când e timpul potrivit, îi vând mai departe. Fix așa s-a întâmplat și cu van Dijk la Celtic. E pur și simplu felul în care merge lumea astăzi.

Banii vorbesc și dacă te numești Rangers sau Celtic. Pur și simplu ele nu pot concura cu echipele din Premier League în acest moment”, au notat cei de la footballinsider247.com.

EXCLUSIV. Secretele lui Ianis Hagi dezvăluite într-un super-interviu. Cine-i fotbalistul care-l fascinează și cel mai frumos compliment primit vreodată. „Oriunde și oricum, dacă tragi tare, devii bun și vei răzbi”