Plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers anunțată de presa occidentală. Unde ar putea ajunge internaționalul român

Olteanu Ștefan / 21.12.2021, 16:39

Presa occidentală a scris un nou material cu privire la plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers. De data aceasta, informația a fost smulsă din declarațiile făcute de un fost atacant cu peste 200 de meciuri în Premier League. Este vorba despre Noel Whelan (46 de ani), care a explicat de ce Rangers „trebuie să vândă jucătorii de genul lui Ianis”.

„Doar așa poate să fie un club sustenabil”. Plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers, anunțată de presa occidentală

Noel Whelan, fost atacant englez cu 243 de meciuri în Premier League, a explicat presei internaționale de ce plecarea lui Ianis Hagi de la Rangers este iminentă în viitorul apropiat.
Whelan a evoluat cea mai bună parte a carierei la echipe precum Coventry, Middlesbrough sau Leeds, dar și-a petrecut și câțiva ani și în campionatul Scoției. El a îmbrăcat tricoul celor de la Aberdeen, Livingston și Dunfermline și a rămas în continuare un apropiat al fotbalului scoțian.
Contactat de publicația Football Insider, Whelan a explicat de ce Premier League este următorul pas logic în cariera lui Ianis Hagi și a făcut o paralelă între traseul pe care l-a avut Virgil van Dijk și cel pe care l-ar putea avea mijlocașul român.

Rangers trebuie să vândă jucătorii de genul lui Ianis. Doar așa poate să se fie un club sustenabil. E și cazul lui Celtic, nu doar al lor. Chiar dacă sunt niște coloși în Scoția și renumiți în Europa, trebuie să facă mereu profit.
Procesul de recrutare este crucial pentru aceste cluburi. Pun scouterii la muncă, aduc fotbaliști cu potențial, dar când vine momentul, trebuie să vândă. Asta s-a întâmplat și în cazul lui Van Dijk, când Celtic l-a cedat la Southampton.
Așa funcționează lumea fotbalului. Banii vorbesc, iar Rangers și Celtic nu pot concura cu formațiile din Premier League”, a spus Noel Whelan.

Aston Villa ar putea fi destinația lui Ianis Hagi

Plecând de la declarațiile lui Noel Whelan, posibila destinație a lui Ianis Hagi din Premier League ar putea fi Aston Villa.
Steven Gerrard este managerul formației de pe „Villa Park” din luna noiembrie, iar presa internațională a scris deja că Ianis Hagi l-ar putea urma în Premier League.
Gerrard a avut o contribuție enormă în ascensiunea lui Ianis Hagi din ultimii ani, iar într-un interviu acordat recent, mijlocașul lui Rangers a dezvăluit faptul că Gerrard „a fost omul care l-a învățat partea murdară a fotbalului”.
Rămâne de văzut care va fi viitoarea destinație a lui Ianis. Cert este că plecarea românului de pe Ibrox este mai actuală ca oricând, iar scoțienii i-ar fi stabilit deja un preț de vânzare de aproximativ 14 milioane de euro.
Alte formații care bat la ușă pentru transferul său sunt AS Roma, Galatasaray, Olympique Lyon, Lazio sau Sevilla.

Gică Hagi nu se lasă impresionat de zvonuri: „Ianis cred că va continua la Rangers!”

O reacție cu privire la viitorul lui Ianis Hagi a avut și tatăl fotbalistului. La scurt timp după ultima rundă a anului din Liga I, Gică Hagi a declarat:

Am citit în această lună de Grameni, de Pitu… (n.r. – jucători de la Farul care sunt doriți de alte echipe). Am citit și de Ianis. Se vorbește, e normal. Fotbalul se discută.
Dar Ianis cred că rămâne la Rangers”, a spus Gică Hagi, după victoria cu Dinamo din runda precedentă.