Ianis Zicu, variantă pentru națională. Fostul jucător al lui Inter a spus că acceptă pe loc dacă vine o ofertă de la Burleanu

Gabriel-Alexandru Ioniță / 16.01.2022, 18:21
Ianis Zicu, variantă pentru națională. Fostul jucător al lui Inter a spus că acceptă pe loc dacă vine o ofertă de la Burleanu

Ianis Zicu ar putea fi varianta surpriză pentru postul de selecționer al echipei naționale a României. În contextul în care FRF se chinuie de două luni și jumătate să ajungă la o înțelegere cu un antrenor care cu experiență și validat de rezultate, soluția ar putea veni din partea reprezentanților noului val de tehnicieni români.

Există foarte mulți foști fotbaliști de valoare care au îmbrățișat această carieră și care se descurcă onorabil până în acest moment. Și cu siguranță că cea mai mare parte dintre aceștia ar accepta fără să stea pe gânduri o eventuală ofertă venită din partea Federației Române de Fotbal.

Ianis Zicu este gata de provocarea carierei

Din această categorie face parte și Ianis Zicu. Fostul fotbalist de la Dinamo, Parma, Inter Milano, Rapid sau Poli Timișoara a spus cu subiect și predicat că ar accepta pe loc o ofertă venită din partea FRF, chiar dacă spune că simte nevoie să fie prezent zi de zi pe terenul de antrenament.

Clar că accepți, nu ai cum să nu accepți! Ținând cont că e naționala mare, accepți. Am spus că nu m-aș duce la o echipă națională pentru că vreau să lucrez zilnic la o echipă de club. Dar, fiind vorba de naționala mare, e greu. Pentru că șansa în viață vine foarte rar. Dacă alții cu mai multă experiență n-au fost pregătiți, putem să încercăm și noi, ăștia tineri”, a spus Zicu potrivit digisport.ro.

Ianis Zicu și-a început cariera de antrenor la echipa U19 a celor de la FC Voluntari. Ulterior, el a mai pregătit Farul Constanța înainte de fuziunea cu Viitorul din vara anului trecut. După acel moment, a refuzat propunerea de a fi antrenorul Unirii Constanța, echipa ce a preluat locul din liga secundă al Farului.

Federația Română de Fotbal este refuzată pe bandă rulantă

Federația Română de Fotbal se pare că a dat greș și în negocierile cu Ladislau Boloni. Anunțat la un moment dat ca fiind sigură și doar o chestiune de timp, numirea acestuia nu s-a mai produs din cauza faptului că cele două părți nu au ajuns la un acord în legătură cu durata contractului.

Astfel, Boloni ar deveni al patrulea antrenor care refuză preluarea echipei naționale în ultimele două luni și jumătate, după Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. În acest context, conducerea Federației s-a reorientat și a anunțat un nou termen pentru finalizarea acestui proces.

Dacă inițial s-a anunțat că până de Crăciun, și ulterior până la câteva zile după Anul Nou, naționala va avea selecționer, acum Răzvan Burleanu a venit cu o nouă dată. El a anunțat că „tricolorii” își vor afla noul antrenor până la startul părții secunde a Ligii 1.

Avem un nou deadline în ceea ce privește numirea selecționerului. Într-o discuție pe care am avut-o cu președintele FRF, acesta mi-a spus că vom avea selecționer până începe Liga 1.

Acest termen pe care ni-l indică ne spune câte ceva. Ne spune că negocierile cu Laszlo Boloni nu au condus spre o finalizare, spre semnarea unui contract. Președintele FRF ar fi fost mai optimist. Boloni se află de câteva zile în România. Ar fi trebuit ca lucrurile să se rezolve sau cel puțin să se discute în continuare față în față”, a dezvăluit recent jurnalistul Vali Moraru în cadrul unei emisiuni la Digi Sport.

S-a găsit soluția perfectă pentru naționala României: Să avem doi selecționeri