S-a găsit soluția perfectă pentru naționala României: Să avem doi selecționeri

Olteanu Ștefan / 16.01.2022, 10:09

Emil Săndoi a venit cu o propunere inedită pentru naționala României și spune că ar putea fi o soluție ca pe banca tehnică să avem doi selecționeri. Tehnicianul Chindiei este de părere că un cuplu format dintr-un antrenor experimentat și unul la început de drum ar putea aduce rezultate.

Doi selecționeri pe banca naționalei? Propunerea lui Emil Săndoi: „Au mai fost situații”

Doi selecționeri pe banca echipei naționale sună ca o variantă științifico-fantastică în acest moment, având în vedere că Federația Română de Fotbal are dificultăți în a ajunge la o înțelegere cu un singur antrenor. Totuși, Emil Săndoi crede că posibilitatea de a avea doi tehnicieni pe bancă ar putea da roade. Antrenorul Chindiei lasă de înțeles că un cuplu format dintr-un tehnician cu experiență și unul aflat la început de drum este varianta ideală. Și pentru a oferi un exemplu concret, Săndoi a făcut trimitere la perioada în care el a colaborat cu Sorin Cârțu la CSU Craiova. În intervalul 2014 – 2015, cei doi au făcut un cuplu foarte bun pe banca echipei din Bănie.

Boloni, Mutu și Edi Iordănescu sunt trei nume grele. Cred că sunt trei soluții cât se poate de viabile. Poate echipa națională are nevoie de doi antrenori: unul cu experiență și unul la început de drum.

Nu știu, asta n-am cum să știu (n.r. întrebat care ar fi cuplul ideal). Au mai fost situații în campionatul nostru, am fost și eu implicat alături de Sorin Cârțu. Împreună am făcut un cuplu cât se poate de bun, chiar dacă el a jucat atacant și eu fundaș central. Dacă vă aduceți aminte, echipa a avut vreo 19 etape fără înfrângere în perioada aia. De ce nu? Poate să fie și asta o soluție”, a declarat Emil Săndoi, la revenirea din cantonamentul din Antalya.

Naționala Islandei a fost condusă, la Euro 2016, de cuplul de antrenori Lars Lagerback (73 de ani) – Heimir Hallgrimsson (54 de ani). La acel turneu final, selecționata islandeză a reușit o performanță uriașă, reușind să elimine Anglia în optimi. Nordicii au fost învinși în sferturile competiției de Franța, scor 2-5.

Discuțiile dintre FRF și Ladislau Boloni sunt în continuare sub semnul întrebării

Telenovela numirii unui nou selecționer pe banca naționalei României capătă noi accente. După mai multe runde de negocieri între FRF și Ladislau Boloni, totul părea că va intra în linie dreaptă. Totuși, tehnicianul nu e convins de oferta FRF și amână să dea un răspuns final.

Narcis Răducan consideră că aceste amânări ale lui Boloni de a da un răspuns pot fi cauzate de pregătirea unei contraoferte a antrenorului.

E foarte greu să gândim în locul lor. E chestie de timing acum, nu știu care au fost înțelegerile, dar poate a fost o dată-limită care a fost încălcată, nu am nici cea mai mică idee.

Logic, dacă a venit aici, poate a venit cu un apel în prealabil, sau poate măcar a răspuns la un apel. Sau poate și-a dat seama că negocierea a fost întinsă prea tare și poate vine cu contraofertă, poate să fie și varianta asta, e doar la nivel de feeling, nu am informații.

Dar pare un joc de șah, atâta timp cât nu știm ce gândesc ei. Sunt oameni serioși cei implicați. Bănuiesc că Boloni poate fi contactat. Fiecare păstrează discreția asta.

Ți-am zis, și cu Edi m-am văzut și la fel și el, poate contează detaliile și e greu să intri în culise. Pe noi ne interesează cine vine și ce rezultate face”, a spus Narcis Răducan la Digi Sport.

Avertisment pentru Răzvan Burleanu: „Dacă îl va rata și pe Boloni, va fi catastrofal! O mare problemă”.