„Nimeni nu credea în el, mă bucur că i-a ieșit!” Mihalcea, fericit pentru Burcă, dar amenință Dinamo: „Și noi vrem să jucăm în Liga 1”. EXCLUSIV

Iosif Pintilie 13.03.2023, 11:29
„Nimeni nu credea în el, mă bucur că i-a ieșit!” Mihalcea, fericit pentru Burcă, dar amenință Dinamo: „Și noi vrem să jucăm în Liga 1”. EXCLUSIV

S-a terminat sezonul regular din divizia secundă. Se știu cele șase echipe ce vor juca în playoff: Steaua, Poli Iași, Oțelul Galați, Unirea Dej, Gloria Buzău și Dinamo vor lupta pentru câștigarea ”titlului” diviziei secunde. Cu excepția ”militarilor”, toate echipele au drept de promovare.

Ovidiu Burcă, felicitat de Adrian Mihalcea

Contracandidat în lupta pentru promovare, Adrian Mihalcea a ținut să îl felicite pe Ovidiu Burcă pentru că a reușit să califice echipa în playoff, deși a avut un sezon dificil.

”Sunt extrem de bucuros pentru performanța lui Ovidiu. Nimeni nu avea încredere în el când a preluat echipa. Uitați ce parcurs a avut, în presiunea imensă de la Dinamo, cu toate problemele avute, suporterii, interdicția la transferuri. A demonstrat că este un antrenor tânăr, preocupat, care își dorește să progreseze de la meci la meci.

Sunt într-un conflict de interese, mă interesează cel mai mult ceea ce se întâmplă la Buzău, dar ca suporter, fost jucător și antrenor al echipei cu ceva performanțe în bagaj, e un pas înainte”, a spus Adrian Mihalcea, în exclusivitate pentru playsport.ro.

FC Buzău vrea în prima ligă

Surpriza cea mai mare a fost că Unirea Slobozia a ratat intrarea în playoff. Elevii lui Costel Enache au fost, în mod constant, în timpul campionatului, pe locurile fruntașe, dar au părăsit top 6 în ultima etapă.

De căderea lor au profitat Dinamo și FC Buzău, echipe ce au îndeplinit astfel un prim as al obiectivului. Adrian Mihalcea, antrenor la Buzău, a vorbit, în exclusivitate pentru playsport.ro, despre șansele echipelor la promovare.

Acesta spune că toate echipele ce au ajuns în playoff au șanse la accederea în prima divizie și crede că la meciurile de baraj va exista un echilibru în ceea ce privește echipele, diferența dintre formațiile codașe din prima ligă și cele fruntașe din a doua fiind una modestă.

Mihalcea anunță că echipa lui va lupta pentru promovare în acest an și are încredere că și Dinamo se va putea implica în această luptă.

”Va fi un playoff echilibrat, să fac așa o paralelă față de anul trecut, când erau trei echipe superioare celorlalte, bine, trei plus Steaua, anul acesta nu văd o favorită certă.

Anul ăsta nu văd o favorită certă. Un mic avantaj îl are Poli Iași. Celelalte patru echipe se vor bate pentru loucile de baraj și al doilea loc de promovare directă.

Va fi un playoff interesant, un playoff unde se regăsește și Steaua, și Iași, și Dinamo, noi, Buzăul. Fiecare are șansa ei.

Dinamo a prins locul de playoff în extremis. Dacă noi am terminat pe 5, dacă Slobozia sau Chiajna ar fi câștigat, era Dinamo în afara playoffului.

Ăsta este campionatul, nu există echipe care să domine. Uitați-vă unde s-a ajuns, în ce etapă. Meciurile mai cu miză s-au terminat la egalitate.

Obiectivul este promovarea. Acesta a fost obiectivul de la începutul campionatului. Am preluat acest obiectiv, am făcut un prim pas, ne-am calificat în playoff, chiar nu contează dacă e promovare directă sau la baraj.

Anul trecut s-a întâmplat să se califice a treia echipă din liga a doua, nu mai este o diferență valorică atât de mare între echipele din prima ligă și cele din liga a doua, la baraj”, a spus Adrian Mihalcea, pentru playsport.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe