Idol în Ghencea, a început războiul cu șefii din fotbalul românesc: „Sunt scârbit! Antrenorii au ajuns sclavi”. Cum a fost umilit

Robert Zanfir 07.10.2021, 17:18
Idol în Ghencea, a început războiul cu șefii din fotbalul românesc: „Sunt scârbit! Antrenorii au ajuns sclavi”. Cum a fost umilit

Aurel Silviu Panait (53 de ani), cunoscut fanilor din Ghencea ca Joe Panait, dă de pământ cu fotbalul românesc, despre care nu are deloc cuvinte de laudă. Fostul fundaș al Stelei este convins că naționala nu are nicio șansă cu Germania și crede că tot răul pleacă de la patroni.

Joe Panait a jucat pentru Steaua între 1991 și 1996. Deși a fost un adevărat idol pentru suporterii din Ghencea, fostul fundaș nu și-a găsit locul în fotbalul românesc. După ce a plecat din Ghencea, a trecut prin fotbalul din Austria și a bifat mai multe echipe din Germania, între care și Mainz.

Idol în Ghencea, a început războiul cu șefii din fotbalul românesc: „Sunt scârbit! Antrenorii au ajuns sclavii patronilor”

Joe Panait este stabilit în prezent în Germania, la Reklinhausen, la doar 25 de kilometri de Dortmund. Lucrează într-un magazin de haine și spune că nu mai ține legătura cu fotbalul în care și-a făcut un nume.

Panait se declară scârbit de ceea ce se întâmplă în România. Frustrările fostului stelist s-au acutizat după ce fiul său, care a evoluat în Bundesliga, la Wuppertal, a fost umilit de oficialii FRF.

Nu le-am cerut acestor oameni favoruri. I-am rugat doar să aibă disponibilitatea de a-l vedea şi pe băiatul meu, despre care eu pot spune, în calitate de fost fotbalist şi nu de tată că este talentat. Nu degeaba a jucat în Bundesliga, la Wuppertal. Cu chiu cu vai, Laurenţiu Roşu l-a chemat la lot pe cand era antrenor acolo.

L-a băgat zece minute într-un meci. Şi atât. Asta e bătaie de joc. Să chemi un jucător de la 2000 de kimoletri distanţă şi să-l pui să joace doar zece minute. Nu-l acuz pe Laur. Eu sunt scârbit de sistem. Sunt scârbit de tot ce se întâmplă la FRF. În România nu se va mai face fotbal de calitate multă vreme de acum înainte.

În România, antrenorii au devenit nişte slugi în faţa patronilor. În ţară echipele sunt conduse de către patroni, nu de antrenori. E mai mare ruşinea ce se întâmplă acolo şi noi vorbim acum de performanţă. În fotbalul românesc, performanţa e doar un vis frumos. Care nu va fi niciodată realizabil atâta vreme cât nu se va schimba ceva la nivel de mentalitate
Joe Panait, pentru TelekomSport

Aroganță sau indiferență totală de fotbal?

Fostul fundaș al Stelei chiar șochează și spune că nici nu mai știe cine antrenează naționala. Cu toate acestea, este convins că România nu are nicio șansă în lupta cu echipa lui Hansi Flick. Totul, din cauza sistemului din fotbalul românesc. „Nu m-am mai uitat de ani buni la fotbalul din România. Nu mai ştiu nimic ce se întâmplă acolo. Da, vineri mă voi uita la televizor pentru că ştiu că este acest meci al Germaniei contra României.

Dar vă rog să nu mă întrebaţi despre naţionala României, pentru că sunt total pe dinafară. Mi-aţi spus că antrenor principal este Mirel Rădoi. Nici măcar nu ştiam asta. Ştiam că ultima data el antrena pe undeva prin ţările arabe. La fotbal mă uit, dar doar la cel din Bundesliga şi la meciurile mari din Champions League. De aici le susţin pe Bayern şi Dortmund. Când şi când se mai întâmplă să mai ajung la stadion, la Dortmund. Dar nu foarte des.

La cum joacă Germania, naţionala nu va avea nici o şansă. Nemţii au o adevărată maşinărie de fotbal. Au o mentalitate net superioară nouă. Ei joacă şi în minutul 90 ca şi cum ar fi intrat în primul minut. E o diferenţă uriaşă”, a mai precizat Joe Panait.

Un alt fost fotbalist român stabilit în Germania, Marcel Răducanu nu îl menajează pe Mirel Rădoi. Fostul internațional spune că naționala este o pălărie prea mare pentru actualul selecționer. „Sincer, mie mi-e frică să nu ne dea și nouă multe”, a declarat fostul jucător al Stelei, în exclusivitate pentru Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe