Selecționerul Germaniei, Hansi Flick, atitudine surprinzătoare înaintea meciului cu România: „Aș primi asta cu bucurie!” Ce pune despre Mirel Rădoi

Robert Zanfir 07.10.2021, 16:18
Selecționerul Germaniei, Hansi Flick, atitudine surprinzătoare înaintea meciului cu România: „Aș primi asta cu bucurie!” Ce pune despre Mirel Rădoi

Hans-Dieter Flick (56 de ani) a avut o atitudine surprinzătoare înaintea meciului pe care Germania îl va juca împotriva României, vineri, 8 octombrie, de la 21:45. Selecționerul nemților spune că s-ar mulțumi și cu o victorie la limită. Hansi Flick a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Mirel Rădoi.

Germania este liderul detașat al Grupei J, din preliminariile Campionatului Mondial 2022. Nemții primesc vizita României, pe care au învins-o și în meciul tur, prin golul lui Gnabry. Deși la București se detașează deja vocile care avertizează să nu pierdem la scor partida de vineri, nemții au afișat o atitudine prudentă.

Selecționerul Germaniei, Hansi Flick, atitudine surprinzătoare înaintea meciului cu România

Germania a adunat 15 puncte după 6 meciuri și este favorita grupei. România, pe de altă parte, are un punct în spatele locului 2, iar Mirel Rădoi trebuie să aleagă cea mai bună tactică pentru a nu pierde șansa locului de baraj.

Deși românii sunt mai mult cu gândul la meciul decisiv cu armenii, nemții nu au renunțat la prudență, lucru demonstrat și de selecționerul „panzerelor”.

Antrenamentul de ieri m-a mulţumit foarte mult, am văzut calitate şi intensitate. Încât am decis nici să nu mai parcurgem partea a doua pe care o pregătisem pentru antrenamentul de ieri, care era în special tactică. Mirel Rădoi face o treabă foarte bună, joacă ofensiv, încearcă să construiască o echipă care joacă fotbal. Trebuie să punem presiune pe România.

Am mare încredere în Kehrer, poate juca aproape oriunde în defensivă, chiar şi mijlocaş defensiv, unde activa în perioada de la tineret. Îmi place mult, concentrarea şi intensitatea lui mă impresionează. Avem 3 sau 4 variante pe postul pe care joacă Muller, e o provocare pentru titularizare, dar Thomas e un jucător extrem de important pentru noi. E o provocare să explicăm celor care nu sunt titulari alegerile noastre, dar am asigurat mereu o comunicare bună.

1-0 ar fi un rezultat pe care l-aş primi cu bucurie, sunt 3 puncte, ne ajută la calificare. Dar vrem să bucurăm suporterii şi va fi un meci frumos
Hansi Flick, potrivit frf.ro.

Cum poate evita România un nou dezastru la națională

Unul dintre oamenii care avertizează asupra forței naționalei Germaniei este Viorel Moldovan. Fostul mare atacant al naționalei nu ar vrea să fie în pielea lui Rădoi. Spune că acesta trebuie să găsească cea mai bună tactică pentru a evita un dezastru cu Germania, dar în așa fel încât să nu compromită victoria cu Armenia.

„Sunt momente, sunt zile când poți să obții un rezultat interesant, dar rămâne de văzut. Germania e favorită. Sper să nu fim cu gândul la meciul cu Armenia, că vom veni încărcați de la Hamburg”, a declarat Moldovan.

Pe de altă parte, internaționalii noștri afișează o atitudine optimistă. Unul dintre aceștia este Răzvan Marin, care este convins că forma bună pe care o traversează mulți dintre jucătorii noștri ne va ajuta să obținem un rezultat bun.

Răzvan Marin este însă criticat de Dinu Gheorghe, care consideră că mijlocașul lui Cagliari a fost modest în ultima perioadă: „Răzvan Marin joacă constant în Serie A, dar să spunem ceva. Joacă la ultimul loc. Evoluții modeste în ultima perioadă, și pentru el și pentru echipă. Nu știu dacă poate duce două jocuri în 3-4 zile. Repet: jocul cu Armenia are o încărcătură extraordinară pentru soarta acestei campanii”, a declarat Dinu Gheorghe, pentru ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe