Ienei, apariție rară în public. Cum arată acum antrenorul de legendă al Stelei

Bogdan Solomon 23.03.2023, 18:55

Cu toate că s-a retras de multă vreme din viața publică, dragostea pentru sport a rămas intactă. Emeric Ienei și-a sărbătorit ziua de naștere acasă, la Oradea, în compania echipei de baschet a orașului, care i-a pregătit și o surpriză.

Emeric Ienei, într-una dintre rarele sale apariții publice. Cum arată acum, la 86 de ani

Pe 22 martie, când a împlinit venerabila vârstă de 86 de ani, tehnicianul de legendă al Stelei a asistat din lojă la victoria categorică obținută de CSM CSU Oradea în fața celor de la FC Argeș Pitești, scor 84-69 și a avut parte de o primire pe cinste. Într-una dintre pauze, crainicul arenei a ținut să-i dedice un moment special, în aplauzele la scenă deschisă ale spectatorilor.

În ciuda vârstei înaintate, omul de numele căruia se leagă cea mai importantă performanță din istoria fotbalului nostru – cucerirea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua – are un moral excelent, dovadă fiind și discursul rostit la ceas aniversar.

L-a emoționat, în schimb, gestul jurnaliștilor de a-l contacta cu acest prilej. „Anii sunt destul de înaintați și nu credeam că voi avea această fericire, să mă sunați de la televiziune și să-mi urați la mulți ani!”, a spus Emeric Ienei la Digi Sport.

Cum a reușit să-și motiveze jucătorii înaintea finalei Cupei Campionilor Europeni

Inevitabil, discuția s-a mutat apoi spre 7 mai 1986, ziua istorică în care Steaua a reușit să cucerească cel mai important trofeu intercluburi, prilej cu care reputatul tehnician a mărturisit metoda prin care a reușit să-i motiveze la maximum pe Balint, Lăcătuș, Pițurcă și toți ceilalți jucători ai echipei înaintea marelui meci.

„Le mulțumesc jucătorilor mei care au câștigat Cupa Europei și care au jucat și în România, au câștigat campionate și s-au comportat ca niște adevărați jucători.

Am reușit să-i motivez vorbind cu ei prietenește, chiar cu niște cuvinte fotbalistice. I-am convins că sunt buni și că pot câștiga și că pot aduce României o cupă foarte, foarte importantă”, a spus Emeric Ienei.

Cât despre antrenorii români care visează să-i calce pe urme, acesta le-a oferit un sfat extrem de prețios: să se comporte altfel în raport cu jucătorii pe care îi au sub comandă.

„Nu-mi mulțumiți, pentru că mai sunt antrenori în România care fac treabă bună. Eu am avut o echipă bună, cu mulți fotbaliști de valoare și de aceea am reușit să câștigăm Cupa Campionilor Europeni. Mai sunt niște antrenori care vor să ajungă în față, dar trebuie să se comporte ceva mai bine cu jucătorii pe care-i antrenează”, a conchis tehnicianul de legendă al Stelei.

Urmăriți Playsport.ro și pe