Iftime a ieșit la atac după eșecul cu Argeș și anunță că a fost „lucrat” de Răzvan Burleanu. „N-am semnat adeziunea”

Olteanu Ștefan / 07.03.2022, 20:33
Iftime a ieșit la atac după eșecul cu Argeș și anunță că a fost „lucrat” de Răzvan Burleanu. „N-am semnat adeziunea”

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a ieșit la atac după eșecul cu FC Argeș, scor 1-2 în ultima rundă a sezonului regular, rezultat în urma căruia echipa sa a ratat play-off-ul. Iftime a acuzat dur arbitrajul de la Botoșani și spune că a fost „lucrat” de Răzvan Burleanu.

„Nu am semnat adeziunea ca Răzvan Burleanu să fie din nou președinte”. Iftime a ieșit la atac după eșecul cu Argeș

La scurt timp după duelul FC Botoșani – FC Argeș, scor 1-2 în ultima rundă a sezonului regular, Valeriu Iftime a ieșit la atac și l-a luat la țintă inclusiv pe Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.
În urma rezultatului înregistrat, FC Botoșani a ratat calificarea în play-off, iar durerea a fost enormă pentru Valeriu Iftime. Echipa sa a condus până în minutul 70 cu 1-0 și chiar și în urma unui rezultat de egalitate, FC Botoșani s-ar fi clasat pe loc de play-off. FC Argeș a produs minunea, însă, în ultimele 20 de minute și a trecut peste FC Botoșani în clasament.
Iftime a criticat dur arbitrajul și crede că centralul Radu Petrescu a fost delegat intenționat la acest meci crucial pentru FC Botoșani:

Când am văzut că arbitru delegat este Radu Petrescu, m-am gândit de câte ori a greșit în defavoarea noastră. Sunt și vocal acum, nu am semnat adeziunea ca Răzvan Burleanu să fie din nou președinte. Probabil e și o anumită presiune, dar nu vreau să zic mai multe. Nu cred că îi spune nimeni lui Petrescu cum să fluiere, dar au fost greșeli multe în seara asta. Petrescu ne-a curățat”, a declarat finanțatorul echipei FC Botoșani, la TV Telekom Sport.

FRF a stabilit data alegerilor pentru postul de președinte, iar Răzvan Burleanu nu are contracandidat.

Valeriu Iftime: „Am avut o fază de penalty”

Patronul echipei moldovene a susținut că echipa sa a fost clar dezavantajată:

Chiar nu știu cum să comentez. Sunt prea debusoluat, sunt prea trist. Nu mai am niciun chef de fotbal. Am crezut prea mult în meciul ăsta. Sper ca Marius (n.r. Croitoru) să îi întărească pe băieți și să mergem mai departe.

Astăzi a fost un meci în care egalul ar fi fost meritat. Am avut o fază de penalty. Ăsta e fotbalul românesc. Greșelile de arbitraj te pot duce de la agonie la extaz, dintr-o parte în cealaltă”, a mai declarat Valeriu Iftime.

Rămâne FC Botoșani fără patron? „Sunt lipsit de orice motivație”

Ratarea play-off-ului pare că i-a pus capac lui Valeriu Iftime. Finanțatorul lui FC Botoșani a mai declarat și în trecut că se gândește să se retragă din fotbal, însă odată cu eșecul în fața lui FC Argeș această idee i s-a întipărit și mai tare în minte. Iftime recunoaște că se gândește tot mai serios să renunțe la echipă:

Mă tem pentru orice acum. Eu sunt lipsit de orice motivație pentru a face fotbal în această perioadă. Depinde de ce le spune Marius acum. Va fi greu să gestionăm etapele următoare. Copiii sunt devastați. Pentru mine, lucrurile sunt destul de confuze acum. A renunța la club nu e un lucru greu. E greu să gestionez plăcerea pentru fotbal acum. Trebuie să mă repoziționez”, a mai transmis Valeriu Iftime.

FC Botoșani a terminat sezonul regular pe locul 7, cu 46 de puncte. În urma succesului obținut luni, FC Argeș a acumulat un total de 48 de puncte și a urcat pe locul 5, inclusiv peste FC Voluntari, care are 47 de puncte.

Croitoru, înlocuitorul lui Toni Petrea la FCSB? Iftime a reacționat prompt.