Îl acuză pe Loți Boloni că nu-l interesează viitorul naționalei României: „N-o să stea să crească jucători pentru România”

Bădulescu Silvian / 09.01.2022, 15:29
Îl acuză pe Loți Boloni că nu-l interesează viitorul naționalei României: „N-o să stea să crească jucători pentru România”

Ladislau Boloni este favorit să preia postul de selecționer al echipei naționale a României. Acesta este în țară și negociază de mai multe zile cu Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, conducătorul Comisiei Tehnice.

„Dacă are o ofertă mai bună până semnează contractul, își ia viteză în joc de glezne”

Contractul dintre Federație și Boloni ar urma să se întindă pe o perioadă de doi ani de zile, având ca obiectiv calificarea la turneul final de EURO 2024, organizat în Germania.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre posibilitatea venirii acestuia la națională. El îl consideră un antrenor potrivit pentru acest post.

E un antrenor cu palmares, un fost mare fotbalist și un om serios, un om care a învățat carte. E o mișcare trăsnet dacă a semnat contractul. Se poate întâmpla orice și să nu fie antrenor. Ca valoare, e foarte valoros. Ungurul ăsta este foarte bun antrenor, este băiat deștept.

Dacă are o ofertă mai bună până semnează contractul, își ia viteză în joc de glezne. În groapa în care suntem acum, am zice mersi dacă l-am aduce pe Boloni. Fotbalul este la pământ. Vindem la suprapreț fotbaliști datorită impresarilor, care sunt oameni descurcăreți și știu bine meseria” a spus acesta.

„Nu se uită neapărat să crească fotbaliști la echipa națională”

Totodată, acesta a mai adăugat că Ladislau Boloni n-ar căuta să crească jucători pentru echipa națională.

Să știți că Boloni nu se uită neapărat să crească fotbaliști la echipa națională. Dacă n-are performanță, cât e el de Boloni, îl iau spectatorii în primire de pleacă singur. Nu știu ce variantă alege, dar trebuie să aleagă una câștigătoare, nu de încercat tineri.

Oricum nu stă patru ani, chiar dacă face contract pe patru ani, nu stă patru ani. Cu toate că, fiind arsă Federația o dată, cred că face contract așa cum trebuie, cu clauze puternice. Dacă este așa, Stoichiță este de felicitat” a completat declarația Dumitru Dragomir pentru AS.ro.

Ladislau Boloni a mai antrenat naționala în perioada 2000-2001. A fost la cârma României între iulie 2000 și iulie 2001, chiar în perioada când „tricolorii” luau startul pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2002. El și-a dat demisia înainte de ultimele două meciuri, pentru a semna un contract cu Sporting Lisabona.

În cele 13 meciuri, acesta a înregistrat 8 victorii, 3 înfrângeri și 2 egaluri. România a ratat calificarea la Cupa Mondială din Coreea de Sud și Japonia, după un baraj cu Slovenia, cu Gică Hagi pe bancă.