Îl strică Gigi pe Moruțan? ”El trebuie încurajat tot timpul, pentru că e fotbalist!”

Giosanu Catinca / 05.04.2021, 18:41
Îl strică Gigi pe Moruțan? ”El trebuie încurajat tot timpul, pentru că e fotbalist!”

Un fost jucător al Stelei a reacționat după ce Gigi Becali a anunțat că vrea 20 de milioane de euro pentru Moruțan. Oficialul este de părere că declarațiile făcute de către Gigi Becali l-ar putea afecta pe mijlocașul naționalei de tineret.

Îl strică Gigi pe Moruțan?

Gigi Becali spera ca Olimpiu Moruțan să aibă evoluții senzaționale la Campionatul European de tineret din Ungaria și Slovenia, dar din păcate acesta a dezamăgit în cele trei partide în care a jucat.

În ciuda rezultatelor obținute de Moruțan la Euro Under 21, finanțatorul echipei roș albastre a declarat că vrea 20 de milioane de euro în schimbul jucărotului în vârstă de 21 de ani.

Reamintim că Olimpiu Moruțan a fost transferat de FCSB, în vara lui 2018, de la FC Botoșani pentru 700.000 de euro. Tânărul mai are contract până în 2023 cu formația bucureșteană.

Dennis Man este cel mai scump jucător din istoria Ligii 1, acesta fiind transferat în iarnă de Parma, pentru nu mai puțin de 13 milioane de euro.

Răchită, replică după prețul cerut de Becali pentru Moruțan
Răchită a reacționat după prețul cerut de Becali pentru Moruțan

”El trebuie încurajat tot timpul, pentru că e fotbalist!”

Valeriu Răchită îl apreciază foarte mult pe Moruțan. Chiar și așa, fostul jucător al Stelei a avertizat că declarațiile lui Gigi Becali ar putea să-i facă rău tânărului fotbalist.

Eu cred că Moruțan trebuie încurajat în fiecare zi. Chiar și atunci când greșește trebuie încurajat. Simt că are maturitate, puțini copii sunt ca el. Are aptitudini speciale, e un talent. Asemenea declarații îl pot debusola (n.r – legate de suma de transfer cerută de Gigi Becali). Te poate lua valul. Ceea ce știu eu e că Moruțan trebuie încurajat să joace. El devine deja un mare fotbalist. Se vede, atunci când are stare, e fotbalist. Dacă joacă, cu siguranță devine un fotbalist bun pentru noi.”, a afirmat Valeriu Răchită, într-o intervenție la PRO X.

Moruțan nu duce lipsă de oferte. Conform Inter News mijlocașul de bandă de la FCSB este pe lista lui Inter Milano. Oficialii italieni l-ar fi urmărit în ultimul timp și în următoarea perioadă de mercato ar putea face o ofertă. Și Galatasaray sau FC Porto și-au manifestat interesul pentru serviciile lui Olimpiu Moruțan.

La începutul anului, Becali a primit o ofertă de opt milioane de euro în schimbul lui Moruțan. Clubul a plusat până la zece milioane, dar patronul FCSB-ului vrea să obțină 20 milioane de euro în schimbul mijlocașului.

Din momentul în care a ajuns la echipa antrenată de Toni Petrea și până acum, jucătorul născut la Cluj-Napoca a bifat 90 de meciuri, 11 goluri și 27 de pase decisive.