Ilie Dumitrescu, contestat de un fost elev de la FCSB. “Nu credea în tineri. Nici nu-mi amintesc cum era ca antrenor”

Gabriel Peneș / 15.05.2021, 17:09
Ilie Dumitrescu, contestat de un fost elev de la FCSB. “Nu credea în tineri. Nici nu-mi amintesc cum era ca antrenor”

Ilie Dumitrescu, contestat de un fost elev de la FCSB. “Nu credea în tineri. Nici nu-mi amintesc cum era ca antrenor”, a afirmat unul dintre cei care au jucat la roș-albaștri în perioada în care încă se numeau Steaua. Deși nu a apucat să debuteze la echipa mare, arată cu degetul spre cei care nu doreau să promoveze tineri jucători.

Ilie Dumitrescu, contestat de un fost elev de la FCSB

Au trecut anii, dar unele răni nu se închid. Ilie Dumitrescu, contestat de un fost elev de la FCSB. Alexandru Lazăr a jucat, până de curând, la formația din Liga 2, Concordia Chiajna. Dar cum echipa ilfoveană n-a reușit să se lupte pentru promovare, clubul a decis despărțirea de mai mulți jucători, inclusiv de Lazăr. Ajuns la 30 de ani, mijlocașul ofensiv a rememorat într-un interviu pentru ProSport întâmplări din vremea în care era în „curtea” clubului patronat de Gigi Becali. Era încă perioada în care FCSB se numea Steaua.

Lazăr a petrecut 5 ani la echipa din Ghencea, fără a avea ocazia, însă, de a debuta în echipa mare. A fost, în acea perioadă, singurul care-l „bătea” pe „maratonistul” Bănel Nicoliță la testele fizice.

La testul despre care vorbești am mai rămas doar eu cu Bănel și alergam cot la cot. El probabil că venise din vacanță și poate s-a gândit să mă lase pe mine să câștig. Știu că el s-a oprit și eu am continuat să alerg. La final m-au aplaudat toți jucătorii, era și presa atunci”, a declarat Lazăr în interviul pentru sursa menționată.

Ilie Dumitrescu, contestat de un fost elev de la FCSB. “Nu credea în tineri. Nici nu-mi amintesc cum era ca antrenor”
Ilie Dumitrescu, contestat de un fost elev de la FCSB. Gică Hagi, printre puținii antrenori care au dat credit tinerilor

“Nu credea în tineri. Nici nu-mi amintesc cum era ca antrenor”

Ghinionul lui Lazăr a fost demisia lui Gică Hagi de pe banca tehnică a Stelei de atunci. Era 2007. iar tânărul, la acea vreme, mijocaș, se pregătea să debuteze în echipa mare. Dar asta urma să se întâmple după meciul din grupele Champions League de la Praga, contra Slaviei. Erau vremurile în care echipele românești încă atingeazu faza grupelor în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. Însă, după înfrângerea cu 1-2 în fața Slaviei, Hagi și-a dat, intempestiv, demisia.

Cu Hagi urma să debutez. Când au plecat la Slavia Praga pentru meciul din Champions League, Hagi mi-a zis că urmează să mă debuteze. Eu aveam 16 ani. N-am prins decât prima repriză din acel meci la televizor pentru că m-am culcat. În fiecare seară mă culcam devreme. Apoi, a doua zi m-am urcat în taxi să merg la antrenament și am auzit la radio că Hagi a fost dat afară. Eu nu știam ce se întâmplase. M-am uitat doar la rezultat, am văzut că au pierdut, dar am aflat de plecarea lui Hagi de la Radio, a povestit Lazăr, conform sursei citate.

Cel care l-a înlocuit pe „Rege” a fost Ilie Dumitrescu. Fostul component al „Generației de aur” nu l-a mai băgat, însă, în seamă, pe Lazăr. Fotbalistul s-a „cerut” singur la echipa a doua a clubului, unde a și fost uitat până la transferul la Viitorul înființat de… Hagi.

Singurii oameni care se bazau pe tineri au fost Hagi, Bergodi și Pițurcă. În rest, niciunul nu te ajuta. Eu mi-am luat ghetele, geanta și m-am dus singur la echipa a doua. M-am retrogradat singur la echipa secundă. Am luat decizia de rușine ca să nu vină antrenorul și să-mi spună să plec la echipa a doua. Mi-am luat geanta a doua zi după ce a plecat Pițurcă și m-am dus la echipa secundă. Mă gândeam că o să fiu chemat înapoi, dar n-am mai fost chemat. Strizu era antrenor la echipa a doua și m-a întrebat ce am făcut, de ce am plecat de acolo? Și i-am zis că am plecat, că nu aveam încredere în nimeni. Aveai 300 de ani, jucai, aveai sub vârsta asta, nu jucai, a mai spus Alexandru Lazăr, potrivit aceleiași surse.