Ilie Năstase nu a mai suportat umilința. „Mi-a venit să plâng când am văzut!”. Ce s-a întâmplat cu primul lider ATP din istorie

Moldoveanu Camelia / 29.05.2021, 14:00
Ilie Năstase nu a mai suportat umilința. „Mi-a venit să plâng când am văzut!”. Ce s-a întâmplat cu primul lider ATP din istorie

Ilie Năstase se simte umilit de reacțiile românilor la adresa sa. Fostul lider ATP își recunoaște greșelile, dar nu poate înțelege de ce dorința sa a fost atât de criticată. Marele campion a izbucnit după ce a citit mai multe comentariile primite pe Facebook.

Ilie Năstase, criticat dur de români

Ilie Năstase statuie
Ilie Năstase, fostul lider ATP își dorește să-li expună statuia

Fostul lider ATP vrea o statuie în București. După ce și-a exprimat această dorință, cel mai mare jucător din istoria tenisului românesc masculin a fost criticat aspru pe rețelele de socializare. Statuia este deja realizată și primită în dar de la nașul Ciprian Marica. Dorința de a împărtășii cu admiratorii săi trofeele și statuia a fost blamată de către cei care nu-l simpatizează pe fostul jucător de tenis.

Sincer, sunt foarte dezamăgit, pentru că mi-a venit să plâng când am citit reacțiile oamenilor în social media despre ideea de a exista o statuie cu mine în București. Mă înjură Cartianu și CTP, oameni care se pricep la orice și care n-ar avea curajul să-mi spună în față asta. Eu știu cine sunt și cine am fost.

Am făcut prostii, am vorbit uneori aiurea, dar acesta a fost stilul Ilie Năstase. Ce dacă există o statuie cu mine în viață? Scriau pe Facebook: «Statuie pe mormânt!». E uluitor cât de needucați și de răi suntem că nație! Păi, mie mi s-a solicitat să joc pentru SUA și le-am spus: «Oameni buni, toată viața mea voi fi român, nu am ce căuta la voi!”

„Păi, dacă mor la 90 de ani? Să aștept până atunci?”

Ilie Năstase vrea ca statuia să fie expusă cât el este încă în viață și să se bucure de un loc potrivit. Fostul tenismen nu-și dorește ca reprezentarea sa să fie pusă într-un loc nepotrivit așa cum se întâmplă cu statuile lui Patzaichin și Lia Manoliu.

E incredibil de urât, nici măcar nu am cerut să mi se plătească, statuia e făcută deja de Ciprian Marica, vreau doar să fie amplasată într-un loc, iar acolo să vină bunicii, părinții și să le spună copiilor: «Ilie Năstase, campion la tenis, primul număr 1 ATP bla, bla!».

Vedeam că unul se dădea general sau colonel și cică să mor! Păi, dacă mor la 90 de ani? Să aștept până atunci? Și măcar să fie într-un loc bine expus, nu cum sunt statuile lui Patzaichin și Lia Manoliu!”, a declarat Ilie Năstase la Sport Total FM.

Ilie Năstase, aspru criticat de un cunoscut jurnalist

Ilie Năstase a revenit din nou în centrul atenției, dar pentru o altfel de „performanță”. Fostul tenismen a fost prins în vâltoarea unui schimb de… replici, care s-a încheiat cu o jignire din partea primului lider ATP din istorie. Au fost scene halucinante la tv între fostul tenismen și un cunoscut jurnalist. Tot circul a început de la o declarație a lui „Nasty”, care a spus că și-ar dori o statuie în București. Un subiect dezbătut pe larg în direct la Realitatea Plus, unde în studio se afla jurnalistul Grigore Cartianu.

Acesta l-a pus la punct pe Ilie Năstase și a povestit totul pe pagina sa de Facebook. Grigore Cartianu a fost acid la adresa lui „Nasty”, punctând aspectele negative din viața fostului tenismen.

Năstase-patru-clase a intrat în direct la Realitatea Plus, să-și spună oful: chiar nu merită și el o statuie?!
Eu am spus că merita nu una, ci două statui. Năstase s-a bucurat!”

„Și una pentru bărbatul năprasnic care-și bate nevestele”

Și am precizat: o statuie pentru fostul mare tenismen (uraaaaa!, aplauze) și una pentru bărbatul năprasnic care-și bate nevestele (huoooo!, trădareeeee!), pe unele le trage de păr în public, bărbatul adorabil care scuipă către fotoreporteri, care înjură ca un birjar, patriotul condamnat la închisoare cu amânarea executării pedepsei și cu perioada de încercare.

Investitorul strategic care a primit gratis de la Guvernul Tăriceanu baza sportivă Voința din București, cu câteva hectare de teren străjuite de un lac și o stație de metrou, angajându-se să ridice acolo Academia de Tenis „Ilie Năstase”, dar după 13 ani singurele academii din zona sunt câteva cârciumi…”, a scris, printre altele, Grigore Cartianu.

Ilie Năstase nu s-a lăsat mai prejos și a spus cu voce ridicată: „Am făcut să se vorbească frumos despre România!” Jurnalistul aflat în studio l-a aprobat, dar a venit apoi a venit „returul”, cu exemple din categoria „ați făcut România de rușine”. Rămas fără argumente, Ilie Năstase a încheiat brusc dialogul cu o jignire la adresa lui Grigore Cartianu. „Ești un idiot!”, a răcnit fostul tenismen în direct la tv.