Ilie Năstase, scandal monstru din cauza turneului deținut de prietenul Ion Țiriac: „Îi fac plângere penală”

Gabriel-Alexandru Ioniță 18.09.2022, 18:30
Ilie Năstase, scandal monstru din cauza turneului deținut de prietenul Ion Țiriac: „Îi fac plângere penală”

Ilie Năstase a asistat la finala turneului WTA 125 Țiriac Foundation Trophy, de la București, câștigată de Irina Begu în fața unguroaicei Reka-Luka Jani. După meci, primul lider din istoria circuitului ATP l-a anunțat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, unul dintre cei mai puternici oameni din România prin prisma funcției pe care o deține, că îi va face plângere penală.

Ilie Năstase i-a declarat război lui Mugur Isărescu din cauza turneului organizat de Ion Țiriac la București

Motivul este reprezentat de faptul că acesta ar bloca desfășurarea turneelor de tenis pe terenurile deținute de BNR. Ilie Năstase a subliniat că acolo este locul în care s-a scris istorie în tenisul românesc și consideră că ar fi normal ca acest turneu bucureștean să fie organizat acolo, și nu la Federația Română de Tenis, lângă Arena Națională, așa cum se întâmplă în prezent.

„Îmi era dor de un turneu de tenis, dar locaţia nu este potrivită. Trebuia să fie la BNR, aş fi dorit la BNR, unde s-a scris istorie de 100 de ani şi vreau să îl atenţionez în acest fel pe tovarăşul guvernator al BNR, că în loc să pună semnătura pe o sticlă de vin toţi guvernatorii o pun pe o bancnotă.

Şi vreau să îl atenţionez că îi fac plângere penală că nu lasă sportul să se dezvolte în România, tenisul. De mâine îi fac plângere penală. Terenul nu este al lui, este al românilor, eu m-am născut acolo, nu este terenul lui proprietate privată”, a spus Ilie Năstase după finala turneului Țiriac Foundation Trophy, citat de digisport.ro.

Irina Begu a câștigat al șaselea turneu WTA din carieră

După ce și-a spus nemulțumirea, Ilie Năstase a ținut să o felicite pe Irina Begu pentru performanța obținută. Totuși, nu a uitat de supărarea sa și a precizat faptul că fanii tensiului din București sunt cei care au cel mai mult de suferit din cauza situației existente la arenele BNR.

O felicit pe Irina Begu. Publicul care a venit astăzi este de la BNR şi sper să se întoarcă la loc, pentru că eu până la anul vreau să rezolv problema asta”, a mai spus Năstase.

Irina Begu a cucerit al doilea turneu WTA din acest an, după cel de la Palermo. Este a doua când jucătoarea de 32 de ani se impune la turneul din capitala României. Ea a mai reușit acest lucru și în 2017. Este al șaselea turneu câștigat de Begu de-a lungul carierei. Pentru această victorie ea va primi un cec în valoare de 15.000 de dolari, dar și 160 de puncte în clasamentul WTA, informează AGERPRES.