Ilie Năstase și imaginea iconică din urmă cu 51 de ani. Povestea extraordinară din spatele unui moment

Giosanu Catinca / 12.09.2021, 13:47

Ilie Năstase și-a făcut apariția la expoziția auto unicat Țiriac Collection. Fosta glorie a tenisului românesc a vorbit despre scuterul său marca Vespa T5, alături de care a făcut una dintre cele mai faimoase fotografii ale sale.

Ilie Năstase, prezent la expoziția Țiriac Collection

Țiriac Collection, galeria privată de autovehicule a lui Ion Țiriac, se desfășoară în acest weekend între orele 10.00 și 19.00, în Otopeni, pe Calea Bucureștilor, nr. 289. Accesul este liber, atât în galerie cât și la expoziția exterioară!

La expoziția auto unicat Țiriac Collection sunt prezentate peste 40 de modele auto de excepție, care vin să completeze colecția din incintă. Pasionații de automobile din România au ocazia să vadă pe viu o serie de modele reprezentative pentru mărci precum Bentley, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Jaguar, Lincoln, Mercedes-Benz si Rolls-Royce, produse pe parcursul ultimului secol și încă neafișate în cadrul galeriei.

”Mie îmi plăcea încă de la 19 ani”

La eveniment a fost prezent inclusiv Ilie Năstase. Scuterul său a fost și el expus în cadrul galeriei. Fostul mare tenismen a vorbit despre bijuteria sa marca Vespa T5, alături de care a făcut una dintre cele mai faimoase fotografii ale sale.

Povestea e lungă și de demult. Mie îmi plăcea încă de la 19 ani. Italienii, toți la vremea aia, mergeau pe Vespa. Norocul meu a fost că ăștia de la Piaggio mi-au oferit un contract la Paris. Și mi-au făcut poza asta de aici. S-au inspirat după o poză, unde domnul (Francois) Mitterrand, care era președintele Franței pe atunci, stătea în poziția în care am stat eu și citea ziarul Figaro. Și am făcut poza exact cum a făcut-o domnul Mitterrand.

La Paris cu scuterul n-ai probleme. Eu dacă aș fi primarul Bucureștiului, aș băga această colecție (Țiriac Collection), să vadă străinii că și noi putem să facem lucruri frumoase. Cred că e cea mai importantă colecție din lume. Toate mașinile sunt frumoase de aici, frumos aranjate, restaurate”, a declarat fostul mare jucător de tenis la evenimentul din Otopeni.

Fostul lider ATP a adus în discuție și prima sa mașină, un Ford, pe care a primit-o de la bunul său prieten, Ion Țiriac.

Prima mea mașină mi-a adus-o domnul Țiriac. A fost un un Ford. Mi-a adus-o domnul Țiriac chiar de la Londra. A condus-o până la București.

Eu am condus Dacia până când am învățat să conduc. Apoi, Fordul, apoi am avut o Lancia. Am avut și scutere.”, a mai spus Ilie Năstase.