Imagini de colecție cu Gigi Becali pe banca naționalei, alături de Ilie Dumitrescu și Ungureanu! Are mustață și o barbă neglijentă FOTO

Olteanu Ștefan / 18.03.2021, 21:01

Gigi Becali era un fenomen pentru fotbalul românesc încă din anii ’80. Actualul finanțator al FCSB-ului era surprins de camerele de filmat, în 1989, pe banca echipei naționale a României. Totul se întâmpla la Sibiu, într-un meci amical România – Italia. Gigi Becali a urmărit duelul de pe marginea terenului, lângă alte nume importante ca Ilie Dumitrescu sau Nae Ungureanu.

Imagini de colecție cu Gigi Becali pe banca naționalei, alături de Ilie Dumitrescu și Ungureanu!

Gigi Becali este un personaj aparte în fotbalul românesc, devenit tot mai celebru pentru pasiunea pe care o are față de „sportul-rege” și pentru modul în care își gestionează propria echipă, pe FCSB. În 2003, odată cu preluarea formației roș-albastre, Becali a început să devină un personaj mediatic. Cu toate acestea, el făcea parte din fenomen cu mult înainte de 2003.
Una dintre primele apariții TV consemnate pentru Gigi Becali datează încă din 1989, mai exact de pe 29 martie. Echipa națională de fotbal a României juca atunci un meci amical cu Italia, la Sibiu. Partida a fost câștigată de „tricolori”, scor 1-0, mulțumită golului marcat de Ovidiu Sabău.

Gigi Becali, pe banca echipei naționale în 1989. Sursa foto: emisiunea Replay de la TVR
Gigi Becali, pe banca echipei naționale în 1989. Sursa foto: emisiunea Replay de la TVR

Într-o arhivă video de colecție, făcută public de emisiunea Replay de la TVR, se pot observa pe banca tehnică a României nume ca Gigi și Victor Becali, Ilie Dumitrescu, Tom Cristea, Ilie Stan sau Nae Ungureanu.
În imagini, se poate observa stilul diferit pe care îl aborda Becali în acea vreme. Actualul finanțator de la FCSB avea barbă, mustață și un păr foarte bogat.
În schimb, Victor Becali este aproape de nerecunoscut în fotografii. Vărul lui Gigi Becali este al cincilea de la stânga la dreapta, îmbrăcat într-un trening roșu. Doar 28 de ani avea Victor Becali în martie 1989.

Victor Becali, al cincilea de la stânga la dreapta
Victor Becali, al cincilea de la stânga la dreapta

Își pregătea intrarea în fotbal

Este clar că fenomenul fotbalului l-a prins încă din tinerețe pe Gigi Becali. Tot la sfârșitul anilor 80, el se împrietenise deja cu Gică Hagi, care ulterior l-a introdus și în anturajul Stelei. Pe atunci, el vindea clubului produse lactate și brânză. Ulterior, odată cu începerea anilior ’90, Gigi Becali a început să se implice activ în domeniul afacerilor. O mare parte din banii dobândiți în acea perioadă au fost investiți în terenurile din zona Băneasa – Pipera.
În ianuarie 2003, Gigi Becali preluat echipa pe care o deține și astăzi în Liga I. De atunci, FCSB a cucerit cinci titluri în Liga I, trei Cupe și două Supercupe ale României, dar și două Cupe ale Ligii. De asemenea, echipa lui Gigi Becali s-a calificat de patru ori în grupele Champions League (2007, 2008, 2009 și 2014).

Gigi Becali a preluat echipa din Liga I în 2003
Gigi Becali a preluat echipa din Liga I în 2003