Imagini impresionante cu ”Templul fotbalului românesc”! Așa arată super stadionul Steaua!

Gabriel Peneș / 06.04.2021, 23:46

Imagini impresionante cu ”Templul fotbalului românesc”! Așa arată super stadionul Steaua! Vechiul Ghencea a lăsat loc unei adevărate bijuterii. Arena va fi baza de antrenament a Macedoniei de Nord pentru meciurile din Grupa C de la Euro 2020. Stadionul e aproape finalizat, dar inaugurarea oficială încă nu a fost fixată.

Imagini impresionante cu ”Templul fotbalului românesc”!

Noul stadion Steaua este aproape finalizat. Imagini impresionante cu ”Templul fotbalului românesc”! Loc marcant pentru istoria fotbalului românesc, vechiul stadion din Ghencea a lăsat loc unui nou „rege”. Noua arenă va avea 31.254 de locuri, gazon natural ransforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. El va mai cuprinde un restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini fabuloase cu noua construcție. Mai ales că banda luminoasă din jurul arenei a fost pusă în funcțiune. Stadionul este unul dintre cele 3 nou construite pentru găzduirea meciurilor din cadrul Euro 2020, alături de Arcul de Triumf și Rapid. Cele 3 partide din cadrul grupei C și una dintre optimile de finală vor avea loc pe Arena Națională. Dar pe „Steaua” va face antrenamente naționala Macedoniei de Nord, recenta noastră adversară, una dintre componentele grupei găzduite de țara noastră.

Așa arată super stadionul Steaua!

Costul total al noului stadion a fost de aproape 100 de milioane de euro. Mai exact, 94,7 milioane. Costurile de întreținere se vor ridica la 1 milion de euro pe an. Gigi Becali, patronul FCSB și „inamicul” principal al CSA Steaua s-a arătat indignat de suma cheltuită din bani publici.

Aoleo, 1 milion de euro? Păi voi ce credeați, tată? Că o să coste 3 lei? Credeți că eu am ținut Steaua în viață în Ghencea pe 2 lei? Am tocat o grămadă de bani acolo. Dar lasă că acum o să plătiți voi, părinții voștri și frații voștri întreținerea acestui stadion. De unde credeți voi că o să plătească CSA? Nu din banii Statului? E, vedeți ce bun a fost la viața lui Gigi Becali în Ghencea? Dar să vină acum nenea Talpan (nr – juristul CSA Steaua) și să facă el rost de milionul ăsta de euro că nu o să meargă treaba cu banii de la toți românii”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.

Încă nu se știe când va fi inaugurat oficial noul stadion. La începutul anului, Helmut Duckadam, una dintre legendele clubului militar, spera să existe o inaugurare în luna mai.

Am înţeles că inaugurarea vor să o facă în luna mai, măcar într-un cerc restrâns să se facă pentru că ar fi frumos. Se celebrează şi 35 de ani de la Sevilla (nr – finala Cupei Campionilor, câștigată de Steaua contra Barcelonei, a fost pe 7 mai 1986)”, a declarat Helmut Duckadam la acel moment.