Imagini în premieră cu Emma Răducanu. Apar și cele mai importante persoane din viața campioanei de la US Open

Moldoveanu Camelia 12.09.2021, 16:14

Imagini rare cu părinții câștigătoarei US Open 2021, Emma Răducanu. Renee Zhao și Ion Răducanu alături de fiica lor pe vremea când aceasta nici nu visa să devină una dintre cele mai promițătoare jucătoare de tenis din lume. Jucătoarea de tenis din Marea Britanie cu origini românești este de o frumusețe copleșitoare!

Sportiva care a întrecut orice imaginație

După ediția de la Wimbledon din acest an toate privirile s-au îndreptat către Emma Răducanu. Jucătoarea de tenis din Marea Britanie cu origini românești a primit un „wildcard” de care a profitat la maxim, ajungând până în șaisprezecimi. S-a retras în setul secund, în meciul împotriva Ajla Tomljanović, din cauza dificultăților de respirație.

Însă, US Open 2021 avea să fie competiția pe care nu o să o uite toată viața. Ea a reușit să câștige primul său titlu de Grand Slam din carieră în cea de-a cincea apariție generală în circuitul major. Emma Răducanu a devenit astfel prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât și la feminin) care a reușit să câștige un Grand Slam venind din calificări.

Cu toate că a bătut nenumărate recorduri (cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un Grand Slam de la Maria Sarapova (Wimbledon 2004) și prima jucătoare de tenis britanică care triumfă într-un Grand Slam după Virginia Wade în 1977) fără să piardă nici măcar un set, și a devenit o vedetă la nivel mondial, părinții Emmei Răducanu s-au păstrat departe de luminile reflectoarelor. Din păcate, n-au putut participa la la US Open din cauza restricțiile impuse de COVID-19. Cu toate acestea, sportiva a spus că le-a simțit încurajările.

Emma Răducanu, așa cum nu a mai văzut-o nimeni până acum! Imagini rare cu părinții câștigătoarei US Open 2021

Renee Zhao și Ion Răducanu activează în domeniul financiar și sunt stabiliți în Marea Britanie de pe vremea când Emma avea doar doi ani.

Sportiva de doar 18 ani s-a născut pe 13 noiembrie 2002 în Toronto (Ontario, Canada). Tatăl sportivei este din București, iar mama din Shenyang, China. Cu alte cuvinte, și așa cum se poate vedea și pe contul Emmei Răducanu de Instagram, ea numește „acasă” patru orașe diferite din patru colțuri ale lumii.

Într-o postare pe Facebook, Gică Mihu (probabil un apropiat al familiei Răducanu) a postat câteva fotografii cu Emma Răducanu și părinții ei în urmă cu mai mulți ani. Sunt primele fotografii cu Renee Zhao și printre puținele cu Ion Răducanu. Tatăl câștigătoarei US Open 2021 s-a mai fotografiat de curând alături de fiica sa.

După ce s-a retras de la Wimbledon, cei de la thesun.co.uk l-au abordat pe Ion Răducanu pentru a afla cât de grave sunt problemele de respirație ale Emmei. Astfel, a apărut și o fotografie cu acesta din tribunele de la „All England Club” și s-a aflat faptul că a renunțat la prenume atunci când s-a mutat în Anglia. El a preferat să-l cheme Ian.

Sunt mândru de Emma, aşa cum sunt foarte mulţi oameni. Cred că din cauza nivelului meciului, a fost nevoită să abandoneze. Dacă nervii şi stresul au jucat un rol? Cine ştie?”, a declarat Ion (Ian Răducanu).

Urmăriți Playsport.ro și pe