Imagini incredibile în România. Protest pro – Djokovic după scandalul provocat de proces și vaccin

Ștefănescu Dragoș / 10.01.2022, 08:58
Imagini incredibile în România. Protest pro – Djokovic după scandalul provocat de proces și vaccin

Scandalul iscat în jurul paticipării lui Novak Djokovic la Australian Open a luat o amploare fără precent. În România, duminică a avut loc un protest pro – Djokovic în care participanții și-au arătat susținerea față de sportivul sârb.

Între timp, s-a dat verdictul în procesul lui Djokovic

Scandalul Novak Djokovic

Novak Djokovic (1 ATP) a anunțat că va fi prezent la ediția din acest an de la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori. Sârbul a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Asta a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la participarea sa la primul Grad Slam al anului. Ulterior, s-a aflat că organizatorii i-au acordat o scutire medicală pentru a putea evolua la turneul australian.

Toată această situație a creat un adevărat cutremur în media internațională. Autoritățile nu i-au permis lui Djokovic  să intre pe teritoriul Australiei.

Ulterior sârbul a fost interogat de polițiștii de frontieră timp de aproape 9 ore. Astfel, Djokovic a aflat că nu i se permite intrarea în Australia pe baza scutirii medicale de la vaccin pe care a prezentat-o. Viza sârbului a fost anulată, iar el a fost plasat în izolare. Avocații săi au contestat decizia, Nole fiind între timp închis de câteva zile într-un hotel din Melbourne, destinat refugiaților și imigranților. Audiera sa va avea loc astăzi.

Protest pro – Djokovic în România înainte de proces

Situația incredibilă în care Novak Djokovic se află în această perioadă a provocat reacția fanilor săi din întreaga lume. Pentru a-l susține pe Nole, duminică, câteva zeci de sibieni s-au strâns în Piața Mare din oraș, organizând protestul „Și eu sunt Novak Djokovic”.

Ne-am adunat în stradă pentru că vrem să-l susținem pe Novak Djokovic. Mi se pare inuman tratamentul la care este supus mai ales că el a dovedit de nenumărate ori că este aproape de oamenii defavorizați.

Autoritățile au hotărât să suspende dreptul lui de a participa la Australian Open și atunci ținând cont că el are și o abordare în care își manifestă și își declară susținerea către Biserică, către Dumnezeu mi se pare normal ca eu să fac un protest prin care să introduc elementul Cruce în povestea asta”, a declarat Doru Apostol, liderul manifestanților sibieni, potrivit turnulsfatului.ro.

Participanții au hotărât să transforme protestul într-un flash mob. Aceștia au ținut în mâini cruci albe pe care scria „vaccinat”. În cadrul flash mob-ului, protestatarii au căzut la pământ fiind acoperiți cu saci negri. Au rămas în picioare doar cei care au avut scris pe cruce „Credință” sau „Iisus Hristos”.