Djokovic și-a aflat sentința în scandalul din Australia. Este incredibil ce a făcut judecătorul

Moldoveanu Camelia / 10.01.2022, 08:29
Djokovic și-a aflat sentința în scandalul din Australia. Este incredibil ce a făcut judecătorul

Procesul lui Djokovic. Novak Djokovic, ținut de australieni într-un hotel pentru refugiați, și-a aflat prima sentință. Liderul ATP este reprezentat de către trei avocați experimentați și speră să scape „basma curată” după scandalul uriaș care s-a iscat pe marginea vizei sale. Tot procesul este transmis live pe internet, o lume întreagă fiind cu ochii pe soarta lui Nole.

S-a dat prima sentință în procesul lui Djokovic

După ce liderul ATP a fost audiat mai bine de 8 ore pe aeroportul din Melbourne, oameni din întreaga lume au început să-i ia apărarea sportivului. În același timp, un alt grup anti „Novax” s-a format în mediul online, cu precădere. Astfel, judecătorii au considerat că procesul lui Djokovic trebuie să fie transmis live, oferind astfel transparență în totalitate.

Fanii sârbului, dar și contestatarii acestuia au putut urmări în direct sentința. Experiența celor trei avocați ai sportivului și-a spus cuvântul. Pentru început Djokovic a avut dreptul să părăsească hotelul de refugiați în care a fost cazat și să-și aleagă singur o locație. Prima veste bună și primul semn că judecătorul este de parte lui.

Judecătorul Anthony Kelly a fost foarte interesat de atitudinea sportivului pe toată perioada audierilor din aeroport. Când nimeni nu se așteptat, judecătorul a făcut un comentariu care părea să decidă soarta procesului:

Un fapt semnificativ, mai ales în contextul anulării unei vize: din moment ce o persoană a sosit, după ce un profesor și un medic calificat au prezentat și i-au oferit solicitantului o scutire medicală… Ce putea face omul ăsta (n.r. – Novak Djokovic) mai mult de atât!?”.

Ulterior, la aproximativ ora 8 a României, liderul ATP a avut parte de verdictul final. Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Novak Djokovic să-și primească pașaportul reținut. Și asta nu este tot, în ciuda speculațiilor și zvonurilor din ultima vreme, sârbului nu i s-a interzis să intre în Australia.

Protest pro Nole în România

Situația incredibilă în care Novak Djokovic se află în această perioadă a provocat reacția fanilor săi din întreaga lume. Pentru a-l susține pe Nole, duminică, câteva zeci de sibieni s-au strâns în Piața Mare din oraș, organizând protestul „Și eu sunt Novak Djokovic”.

Ne-am adunat în stradă pentru că vrem să-l susținem pe Novak Djokovic. Mi se pare inuman tratamentul la care este supus mai ales că el a dovedit de nenumărate ori că este aproape de oamenii defavorizați.

Autoritățile au hotărât să suspende dreptul lui de a participa la Australian Open și atunci ținând cont că el are și o abordare în care își manifestă și își declară susținerea către Biserică, către Dumnezeu mi se pare normal ca eu să fac un protest prin care să introduc elementul Cruce în povestea asta”, a declarat Doru Apostol, liderul manifestanților sibieni, potrivit turnulsfatului.ro.