Imagini scandaloase din Qatar. A omagiat-o pe Mahsa Amini, dar forțele de ordine au deposedat-o de tricou

Giosanu Catinca 26.11.2022, 10:21
Imagini scandaloase din Qatar. A omagiat-o pe Mahsa Amini, dar forțele de ordine au deposedat-o de tricou

Meciul dintre Țara Galilor și Iran, desfășurat vineri, pe stadionul Ahmed Ben Ali din Al-Rayyan a avut parte de un incident nefericit. O fană a echipei câștigăroare a fost dată afară din stadion. Motivul, i-a adus un omagiu Mahsei Amini, simbolul revoltei a mii de iranieni care au manifestat împotriva legii care le cere tuturor femeilor să poarte jihab și haine largi.

Ce i-a fost dat să trăiască unei fane a Itanului după ce omagiat-o pe Mahsei Amini

Tânăra s-a deplasat la Doha special pentru a lua parte la meciul dintre Ţara Galilor – Iran. Din fericire, reprezentanta țării sale și-a adjudecat victoria. Iranienii s-au impus cu scorul de 2-0, însă femeia nu a putut lua parte la întregul meci.

Dincolo de rezultat, meciul a fost marcat și de un incident mai puțin plăcut. Bruneta a fost scoasă de pe stadion de către ofițerii de ordine pentru că a expus un tricou pe care apărea scris cu majuscule numele Mahsei Amini.

Cine a fost Mahsa Amini

Mahsa Amini a murit pe 16 septembrie. Ea se afla în custodia poliției din Teheran la momentul la care a survenit decesul. Femeia avea doar 22 de ani și fusese arestată de către agenții de moralitate din cauză că nu purta vălul conform regulilor stricte.

Moartea tinerei a declanșat proteste de anvergură, mai ales că familia sa a subliniat că Mahsa era nu era cunoscută cu vreo boală. Mahsa Amini avea doar 22 ani şi s-a stins în mod neaşteptat în custodia Poliției. Decesul a survenit la doar trei zile după ce a fost arestată. Nimeni nu își explică ce s-a întâmplat.

La un moment dat, s-a vehiculat că tânăra a cărei moarte a provocat proteste masive în Iran s-a stins din cauza unei boli la creier. Membrii familiei au demontat însă această variantă. În plus, aceștia au subliniat că Mahsa prezenta semne evidente de tortură.

Urmăriți Playsport.ro și pe