Regimul dictatorial din Iran s-a desfășurat și în Europa. Măsuri incredibile luate într-un meci de Liga Campionilor

Giosanu Catinca 07.10.2022, 08:46
Regimul dictatorial din Iran s-a desfășurat și în Europa. Măsuri incredibile luate într-un meci de Liga Campionilor

FC Porto s-a impus cu 2-0 în meciul cu Bayer Leverkusen, din faza grupelor Champions League. Meciul a putut fi urmărit inclusiv de cei din Iran. Mare le-a fost bucuria care locuiesc acolo, când au văzut că ambele pase de gol au fost date de un cetățean de-ai lor. Au existat însă și proteste, care nu le fac deloc cinste.

Oficialii din Iran, măsuri drastice în timpul meciului din Champions League

Meciul dintre FC Porto și Bayer Leverkusen s-a desfășurat marți, 4 octombrie. Partida a reprezentat prima victorie a portughezilor din acest sezon de UEFA Champions League.

Fiecare dintre formațiile menționate mai sus au în lot un jucător de origine iraniană. Este vorba despre Mehdi Taremi și Sardar Azmoun.

Taremi a impresionat la meciul de marți. El a contribuit la ambele goluri. În schimb, Azmoun a fost rezervă la nemți.

Ce s-a întâmplat după FC Porto – Bayer Leverkusen

Ceea ce le-a atras atenția iranienilor este că în tribune a existat un banner de susținere a celor care protestează la adresa conducerii țării.

Mesajul afișat de suporteri a fost văzut rapid de oficialii Iranului. Nu a durat mult, că au și ordonat de urgență cenzurarea meciului.

Pe respectivul banner era scris un mesaj care făcea referire și la susținerea puternică a unei femei, Mahsa Amini. Aceasta din urmă se afla în custodia poliției din Iran în momentul în care și-a dat ultima suflare. Tânăra de 22 de ani fusese reținută de poliție pe motiv că ar fi purtat hijab-ul ”prea lejer”.

Văzând cele întâmplate, reprezentanții unei mişcări a femeilor iraniene care luptă pentru stoparea discriminării au solicitat ca FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială din Qatar, din cauza tratamentului la care sunt supuse femeile în această ţară.

Bayer Leverkusen și-a schimbat deja antrenorul

Formația Bayer Leverkusen s-a ales cu un antrenor nou după eșecul suferit în fața celor de la FC Porto. Spaniolul Xabi Alonso va antrena în premieră o echipă din prima liga a unui campionat de fotbal din Europa.

Tehnicianul a semnat un contract valabil pana în 2024. Ibericul a preluat echipa germană, după ce conducerea clubului l-a demis pe fostul antrenor principal, sub conducerea caruia Bayer Leverkusen a
inregistrat rezultate dezamagitoare.

În Bundesliga, echipa se află pe penultimul loc, cu doar cinci puncte dupa opt etape.

Xabi Alonso are cifre extraordinare. El a reușit să cucerească mai multe trofee, printre care titlul din Champions League, alaturi de FC Liverpool, Real Madrid și Bayern Munchen.

Urmăriți Playsport.ro și pe