Imagini unice cu Maradona. Cum a fost surprins în 1982 D10S

Moldoveanu Camelia / 08.12.2021, 08:37
Imagini unice cu Maradona. Cum a fost surprins în 1982 D10S

Imagini nemaivăzute până acum cu Diego Maradona din timpul Campionatul Mondial de Fotbal din 1982 . Oamenii au mărturisit că apariția lui D10S a fost una magică, lăsând fără cuvinte pe toată lumea din jur. Gestul făcut de către starului argentinian este comentat și în ziua de astăzi.

Diego Maradona, imagini inedite cu D10S în „casa lui Dumnezeu”

La un an de la moartea lui Diego Maradona, a apărut o filmare cu starul argentinian într-un moment extrem de important. Aflat în Spania alături de lotul Argentinei pentru Cupa Mondială din 1982, marele fotbalist se ruga la Dumnezeu constant pentru a câștiga marele trofeu.

Osvaldo Cesar Ardiles, cunoscut a Ossie Ardiles, l-a văzut pe colegul său de la națională închinându-se continuu, însă, a aflat că în ciuda credinței în Dumnezeu, nu s-a împărtășit niciodată. Într-un interviu pentru lasexta.com, fostul fotbalist și antrenor a mărturisit faptul că Maradona a realizat pentru prima dată ritualul sfânt în timp ce se afla în cantonamentul din Spania, la hotelul unde erau cazați. A doua oară s-a întâmplat tot în timpul CM 1982, însă după ce s-au furișat din cantonament pentru a merge la o biserică din apropiere. Acest al doilea moment a fost chiar și surprins de o cameră de filmare, imaginile fiind parte dintr-un nou documentar despre viața marelui fotbalist.

A fost a doua oară când Maradona s-a împărtășit în viața lui (n.r. când a fost și filmat). Prima a fost cu trei-patru zile înainte, la hotelul din cantonament. Părintele i-a făcut un catehism foarte rapid.

M-a întrebat ce am de gând să fac( n.r. în timp ce furau o mașină). Să mergem la liturghie. Am furat o mașină, am intrat în biserică și totul s-a oprit.”, a mărturisit Ardiles.

„Da, a fost multă panică în cantonament”

O femeie prezentă la slujbă își amintește și acum momentul în care Maradona și Ardiles și-au făcut apariția, pe furiș, în biserică. Preotul a fost nevoit să întrerupă slujba din cauza haosului creat,iar, după ce i s-a explicat ce se petrece, i-a invitat pe cei doi fotbaliști în față alături de copii.

Erau foarte mulți oameni la slujbă pentru că eram mulți copii care voiam să ne împărtășim. Dintr-o dată s-a auzit un zgomot, de parcă toată lumea a început să vorbească. Au început să se întrebe ce s-a întâmplat, ce s-a întâmplat. Sunt Maradona și Ardiles .”, a mărturisit o femeie care a fost prezentă la slujbă în acea zi.

Pentru că fuga lor a avut loc chiar în perioada conflictului din Insulele Falkland, toți argentinienii din cantonament s-au panicat atunci când au sesizat că cei doi lipsesc.

Da, a fost multă panică în cantonament. Doi jucători au lipsit, iar unul era Maradona. Altul, cu legături în Anglia (n.r. la acea vreme juca la Tottenham). Este extraordinar cum cineva a filmat fix liturghia din acea zi. Mi-a plăcut (n.r. filmarea din documentar). Este una dintre surprizele pe care le oferă viața.”, spune Ardiles.

Însă, gestul lui Maradona de a se împărtăși nu i-a adus foarte mare succes pe teren. Argentina a terminat CM 1982 pe locul 11, finala disputându-se între Italia – Germania (3-1).

Secretul locului în care a fost înmormântat Diego Maradona

În reportajul „Los Guardianes de DIEGO MARADONA: dónde están y quiénes cuidan su cuerpo” (n.r. Gardienii lui Diego Maradona: unde este și cine are grijă de corpul lui), publicat de Clarin.ro pe 24 noiembrie, este dezvăluit locul în care se odihnește corpul mare fotbalist, dar și ce reguli stricte există pentru a proteja locul de veci.

Materialul realizat cu ocazia împlinirii a un an de la moartea lui Diego Maradona, dezvăluie faptul că D10S se află într-un loc de 13 hectare care se numește „Cementerio Jardín Bella Vista” (n.r. Cimitirul Grădina Bella Vista – Parcul), în zona de vest a Buenos Aires. Se pare că pe lângă rudele apropiate ale starului și cei aproximativ 19 mii de decedați, nimeni nu a mai putut intra la ceremonia de comemorare. Publicația menționată cataloghează mormântul lui Diego Maradona ca fiind „cel mai misterios din întreaga lume”

Aici am primit apeluri de la grupuri de străini din Franţa, jurnalişti din Italia sau Statele Unite… de asemenea oameni simpli care vin cu ofrande. Dar regulile sunt aceleași pentru toată lumea: cei care nu au rude aici nu pot intra”, explică Daniel de la Vega, manager și vicepreședinte al prestigiosului cimitir unde este înmormântat Maradona.