VIDEO. Secretul locului în care a fost înmormântat Diego Maradona. Ultima dorință a marelui fotbalist argentinian

Moldoveanu Camelia 02.12.2021, 21:42
VIDEO. Secretul locului în care a fost înmormântat Diego Maradona. Ultima dorință a marelui fotbalist argentinian

Diego Maradona și-a îndeplinit ultima dorință. Într-un reportaj se dezvăluie unde este înmormântat starul argentinian și alături de cine și-a dorit să se odihnească pentru totdeauna. Mărturii oamenilor care păzesc mormântul lui D10S.

„Cei care nu au rude aici nu pot intra”

În reportajul „ Los Guardianes de DIEGO MARADONA: dónde están y quiénes cuidan su cuerpo” (n.r. Gardienii lui Diego Maradona: unde este și cine are grijă de corpul lui), publicat de Clarin.ro   pe 24 noiembrie, este dezvăluit locul în care se odihnește corpul mare fotbalist, dar și ce reguli stricte există pentru a proteja locul de veci.

Materialul realizat cu ocazia împlinirii a un an de la moartea lui Diego Maradona, dezvăluie faptul că D10S se află într-un loc de 13 hectare care se numește „Cementerio Jardín Bella Vista” (n.r. Cimitirul Grădina Bella Vista – Parcul), în zona de vest a Buenos Aires. Se pare că pe lângă rudele apropiate ale starului și cei aproximativ 19 mii de decedați, nimeni nu a mai putut intra la ceremonia de comemorare. Publicația menționată cataloghează mormântul lui Diego Maradona ca fiind „cel mai misterios din întreaga lume”

Aici am primit apeluri de la grupuri de străini din Franţa, jurnalişti din Italia sau Statele Unite… de asemenea oameni simpli care vin cu ofrande. Dar regulile sunt aceleași pentru toată lumea: cei care nu au rude aici nu pot intra”, explică Daniel de la Vega, manager și vicepreședinte al prestigiosului cimitir unde este înmormântat Maradona.

Piatra funerară a lui Diego Maradona este un mister

Familia lui Diego Maradona i-a respectat dorința fotbalistului și l-au așezat alături de părinții lui. Jos de tot se află Dalma Salvadorea Franco (Dona Tota, n.r. mama lui Diego Maradona), la mijloc este Don Diego (tatăl) și sus este așezat Diego Maradona. Cu alte cuvinte, sicriele se află unul peste altul. Inscripția aleasă de Dalma și Giannina Maradona(fiice lui Maradona) pentru piatra funerară este un adevărat mister pentru toată lumea. Nimeni nu se poate apropia pentru a citi mesajul. Cu toate că măsurile par exagerate pentru mulți dintre cei care le aud pentru prima dată, conducerea cimitirului insistă de fiecare dată pe subiectul „măsuri egale pentru toți”.

Să-l avem pe Diego aici, atât de aproape permanent, este efectiv copleșitor. În fiecare zi, când cineva intră în parc, știe că intră în parcul unde se odihnește Diego.”, spune Osvaldo Sendes (70 de ani), supervizorul grădinii cimitirului privat și unul dintre paznicii mormântului lui Maradona.

„Diego vine aici”

Atât în timpul vieții, cât și după moarte, Diego Maradona și-a păstrat statutul de zeitate în Argentina. Rafael Verdun, șeful de ceremonii al prestigiosului cimitir, a mărturisit că el a fost cel care s-a ocupat și de ultimul drum al părinților lui Maradona.

Și să știu că eu am fost acolo, să știu că milioane de persoane, persoane care au călătorit de departe pentru a veni și a fi martori sau pentru a-l avea acolo, sau pentru a-și lua rămas bun. E ceva diferit, nu?! Este total diferit.

În realitate deja aici, cum știm cu toții, sunt părinții. Eu m-am ocupat și de părinți (n.r. înmormântare). De cea a mamei și de cea a tatălui în 2011 și în 2015. Ideea exista (n.r. de a fi îngropat lângă părinți), dar în fine, ideea principală era că vorbeam despre Diego.

Am avut contact cu el și cu surorile lui. Am vorbit la telefon despre cum va fi serviciul, atât pentru mamă, cât și pentru tată. Evident că am vrut să-l îmbrățișez, să-i cer lucruri… dar eu am o funcție și trebuie să o respect.

În ziua în care am făcut serviciul doamnei Tota, l-am văzut când a coborât în ​​sufragerie și mi-a strâns mâna. M-a întrebat dacă sunt Rafael și mi-a mulțumit pentru serviciul pe care i l-am oferit. Nu credeam că l-am avut pe Diego în fața mea, dar a trebuit să mă abțin.”

„Acum e rândul meu să-l concediez pe Diego!”

Rafael Verdun își amintește perfect ziua în care a aflat că Diego Maradona urmează să intre în Parc și recunoaște că la finalul ceremoniei a avut un singur gând.

Și când m-au sunat cei care garaj (n.r. în ziua de 25 noiembrie 2020) am avut prima veste pentru ca după să le comunic tuturor că Diego vine aici.

M-au sunat telefonic din garaj, mi-au spus vestea și că îl vor aduce în parc (n.r. în cimitirul privat). Am stat până târziu organizând totul și a doua zi am venit la cinci dimineața

Eram cu toții în aer. Scopul meu a fost să o iau ca și cum ar fi o altă zi. Când ceremonia s-a încheiat, fiicele mi-au mulțumit pentru ca totul a mers bine, Slavă Domnului. Și acolo am avut ușurarea, am putut spune pentru mine însumi: Acum e rândul meu să-l concediez pe Diego”, a mărturisit Rafael Verdun, șeful de ceremonii care s-a ocupat de înmormântarea lui Diego Maradona.

Rafael Verdun a fost rugat de nenumărate ori de către fanii lui Maradona să-i primească la mormânt, sau să-i lase un omagiu.

Le-am explicat că nu pot lăsa acele lucruri înăuntru pentru că nu pot fi decât farfuria, florile și vaza pentru ca totul să arate identici”, spune el.

Deoarece nu reușesc să pătrundă în cimitir, fanii lui Maradona l-au pictat pe ziduri în mii de chipuri.

Urmăriți Playsport.ro și pe