Împăratul Ștefan Radu a doborât toate recordurile la Lazio Roma, dar nu se dă bătut! Italienii au dezvăluit ce urmează pentru fundaș

Moldoveanu Camelia / 26.05.2021, 18:14

Viitorul lui Ștefan Radu este clar în acest moment. Fotbalistul român a doborât toate recordurile la Lazio Roma, el reușind să îmbrace tricoul echipei de cele mai multe ori (402) în istoria clubului. Internaționalul român a primit două „premii” din partea conducerii pentru realizările sale din 2008 și până astăzi.

Ștefan Radu nu se dă bătut! Italienii au dezvăluit ce urmează pentru fundaș

Ștefan Radu, o parte din cadoul primit de la Lazio Roma
Ștefan Radu, o parte din cadoul primit de la Lazio Roma

Ștefan Radu, fostul jucător de la Dinamo, a părăsit România în 2008 pentru a juca la Lazio. De atunci el a reușit să acumuleze 402 meciuri în tricoul acestei echipe. Internaționalul român se află acum la sfârșit de contract cu echipa din Italia, însă conducerea nu-l lasă să plece așa ușor. Radu rămâne la Lazio Roma, acolo unde o să-și păstreze și salariul de 1,2 milioane de euro, potrivit thelaziali.com. Acesta a fost doar primul „cadou” oferit de echipa sa pentru a-și arăta aprecierea față de fotbalistul român.

Pentru că a reușit să bată toate recordurile, Ștefan Radu a mai fost „premiat” și cu un tron pe care este inscripționat numele lui și cifra 402. Românul a reușit să câștige în 13 ani petrecuți în Italia trei Cupe și o Supercupă.

Din păcate veteranii Senad Lulic și Marco Parolo urmează să își facă bagajele. În aceeași situație este și cel care l-a susținut cel mai mult pe Radu, antrenorul Simone Inzaghi. Tehnicianul n-a primit o ofertă concretă așa că se pregătește să plece.

„A mușcat din glezne și nu s-a săturat”

Ștefan Radu sfidează orice vârstă (34 de ani), se ia la trântă cu orice adversar, și o face excelent. După meciul Ac Milan – Lazio Roma, scor 0-3, românul nostru a fost preferatil jurnaliștilor italieni. Gazzetta dello Sport l-a notat cu nota 6,5, semn că s-a achitat perfect de sarcini. Mai ales cele defensive.

A muncit foarte mult ca să-l închidă pe Saelemaekers, însă i-a dat o mână de ajutor și lui Acerbi să-i reziste lui Mandzukic. Excelent și în fazele în care a apărut Rebic pe partea lui, au notat italienii în dreptul fostului dinamovist.

De asemenea, publicația „LazioSiamoNoi.it” i-a acordat lui Ștefan Radu nota 7. Aceștia au remarcat determinarea cu care acesta juca chiar și atunci când echipa sa conducea cu 3-o pe tabelă. Cu toate că nu a marcat, golurile fiind aduse de Joaquin Correa și Ciro Immobile, românul nostru a adus plus valoare echipei sale.

S-a descurcat bine și la baloanele aeriene. De câteva ori a împiedicat cu experiență la bara a doua pasa decisivă în mijlocul careului. A mușcat din glezne și nu s-a săturat, fiind furios până la fluierul final, au scris cei de la „LazioSiamoNoi”.