Impresionant! Turcii anunță super jucătorul cu care Moruțan se va lupta pentru postul de titular la Galatasaray

Ștefănescu Dragoș / 03.12.2021, 15:32
Impresionant! Turcii anunță super jucătorul cu care Moruțan se va lupta pentru postul de titular la Galatasaray

Galatasaray Istanbul are un parcurs oscilant în prima ligă din Turcia. Pentru a se putea lupta pentru titlu, vicecampioana Turciei pregătește transferul unui super jucător. Acesta va fi o concurență serioasă pentru Olimpiu Moruțan, în primul ”11” al echipei Cim Bom Bom.

Galatasaray transferă un super jucător

Galatasaray i-a transferat în această vară pe Alex Cicâldău de la Universitatea Craiova și pe Olimpiu Moruțan de la FCSB. Evoluțiile bune ale celor doi fotbaliști i-au impus rapid la echipa Cim Bom. Totuși, spre deosebire de Cicâldău care și-a asigurat locul de titular, Olimpiu Moruțan a avut evoluții oscilante. Pentru a spori cât mai mult concurența, conducerea Galatei încearcă câteva transferuri importante în această iarnă.

Conform publicației turcești Yeni Safak, Fatih Terim vrea să mai aducă un fotbalist capabil de a juca în spatele atacantului în sistemul 4-2-3-1. Jucătorul dorit de tehnicianul turc este Gedson Fernandes. Mijlocașul portughez a fost împrumutat o parte a sezonului trecut la vicecampioana Turciei, de la Benfica. Ulterior acesta s-a întors la echipa portugheză unde evoluează de la începutul sezonului. Terim le-a cerut conducătorilor Galatei ca lusitanul să fie primul transfer făcut în iarnă.

În acest sens, reprezentanții Galatei urmează să se întâlnească în viitorul apropiat cu cei ai Benficăi, pentru a discuta detaliiel transferului. Se pare că Fernandes și-ar fi dat acordul pentru mutare și deja își caută o casă în Istanbul.

Galatasaray Istanbul este dispusă să plătească doar 8 milioane de euro pe Fernandes. Din această sumă, 6 milioane de euro ar urma să fie plătite sub formă de bonusuri de performanță.

Gedson Fernandes este cotat la 12,5 milioane de euro de cei de la Transfermarkt.

Galatasaray vrea mai mulți jucători români

Galatasaray i-a transferat în această vară pe Alex Cicâldău de la Universitatea Craiova și pe Olimpiu Moruțan de la FCSB. Fiind mulțumiți de randamentul celor doi, conducătorii vicecampioanei Turciei intenționează să transfere și alți fotbaliști români. Următoarele două nume de pe listă sunt Ianis Stoica, Claudiu Petrila și Andrei Ivan. Ultimii doi au mai fost asociați cu un posibil interes al Galatei pentru ei, mai ales că se află într-o formă bună și sunt și tineri. În cazul lui Ianis Stoica situația este mai complicată având în vedere interesul a două mari cluburi din Anglia, Arsenal și Liverpool.

Ultimul de pe lista Galatei este Dennis Man. Fatih Terim a vobit deja despre internaționalul român, exprimându-și interesul pentru el. Antrenorul a confirmat că Galata a vrut să îl transfere deja pe Man, însă s-a lovit de refuzul Parmei. Cum Dennis Man a căzut în dizgrație la Parma, turcii vor încerca o nouă propunere către echipa italiană, în această iarnă.