În loc de apa caldă, Nicușor Dan a inventat VAR-ul!

Alin Buzărin 06.07.2022, 14:41
În loc de apa caldă, Nicușor Dan a inventat VAR-ul!

Primarul general a scris pe Facebook cât de mult trudește dumnealui pentru ca la Arena Națională sistemul de arbitraj video să funcționeze.

Deși fotbalul nostru opintește de vreo doi-trei ani să adopte sistemul VAR, măcar la prima Ligă, la SuperCupă și la fazele superioare ale Cupei României, noi încă nu ne dăm seama că tot acest efort logistic, material și cum o mai fi el, n-ar fi fost posibil fără truda, neodihna și priceperea lui Nicușor Dan. Efort al său personal, al Primăriei Generale, al Companiei Municipale Energetica Servicii și probabil al multor alte rotițe esențiale din impecabilul angrenaj în fruntea căruia activează edilul.

Truda primarului

Acesta semnează pe Facebook o postare de-a dreptul aiuritoare. Explică plebeilor ce e cu VAR-ul, cât de important e arbitrajul video în deslușirea fazelor încâlcite din fotbal și povestește pătimaș ce eforturi se fac pentru ca Arena Națională să poată găzdui partide la care sistemul de arbitraj video să nu dea rateuri. Citind însuflețita postare, ai impresia că de fapt VAR-ul n-ar avea cum să pătrundă în fotbalul românesc fără munca netihnită a lui Nicușor Dan.

Niște fibră și un ecran

În fond ce face edilul pentru VAR, direct sau prin subalternii săi? Aduce niște îmbunătățiri minime Arenei Naționale, pe care Primăria o deține. Oamenii care se pricep spun că nu e nevoie de cine știe ce dotări, aparatura fiind a specialiștilor, care vin cu microbuzul VAR și îl parchează lîngă stadion. Mai e nevoie de niște fibră optică (dar probabil că ea deja există, altfel n-ar fi fost posibile nenumăratele transmisii tv efectuate de la stadion în ultima vreme), mai trebuie un router ceva mai acătării să nu te pomenești că-ți pică netul când ți-e lumea mai dragă și, obligatoriu, un televizor, un monitor, un ecran, ce-o fi, la marginea terenului, unde în caz de nevoie arbitrul să dea fuga să vadă ce și cum. 

Ce-ar fi dacă s-ar lăuda toți?

Specialiștii spun că în cel mai bun caz costurile ”amplei operațiuni” ajung la 1500 de euro. Și că aceste dotări minime nu sunt necesare doar la Arena Națională, ci la toate celelalte stadioane pe care se dispută meciurile de Liga 1. Și la Mioveni, și la Botoșani, și la Voluntari, peste tot! Ce-ar fi dacă toți deținătorii acelor arene ar scrie compuneri tușante și le-ar înșira pe Facebook să vadă lumea cum și cât muncesc dumnealor? S-ar gâtui rețelele de socializare de atâta elan constructiv.

Să curgă VAR la robinet!

Dar Nicușor Dan a găsit prilejul să iasă în evidență și să ne lase senzația nu că aduce un monitor la marginea terenului, ci că el însuși a inventat VAR-ul, fotbalul, mingea, apa caldă și mersul pe jos. Cu apa caldă chiar e o problemă. Bucureștenii care l-au votat (dar și cei care nu l-au votat) pe ilustrul matematician) ar fi dornici s-o aibă în permanență la robinet. Dar e mai greu, cât timp Nicușor Dan a inventat doar monitorul pentru VAR, nu și mult-dorita și rar-întîlnita apă caldă.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe