În sfârșit, Barcelona a spus adevărul despre Messi. Șefii au recunoscut eșecul

Ștefănescu Dragoș / 22.09.2021, 20:59
În sfârșit, Barcelona a spus adevărul despre Messi. Șefii au recunoscut eșecul

Plecarea lui Leo Messi de la Barcelona a fost evenimentul principal al perioadei de transferuri. După îndelungi speculații, Barcelona a spus adevărul despre Messi și plecarea sa de pe ”Camp Nou”.

Barcelona a spus adevărul despre Messi

Știrea care a ținut capul de afiș al verii a fost plecarea lui Leo Messi de la Barcelona. După 21 de ani petrecuți pe ”Camp Nou”, starul argentinian s-a despărțit de clubul pentru care a scris istorie. Plecarea lui Messi de la clubul catalan a fost cu atât mai surprinzătoare având în vedere că argentinianul și-a dorit semnarea unui nou contract. Problemele financiare ale Barcelonei au făcut însă imposibilă rămânerea lui Messi pe ”Camp Nou”. Contractul argentinianului nu a putut fi înregistrat la Liga spaniolă de fotbal, astfel că fotbalistul a fost nevoit să plece. Ulterior, Messi a semnat cu Paris Saint Germain care a profitat imediat de oportunitatea apărută.

La aproape o lună de la momentul plecării lui Messi, conducerea Barcelonei face lumină în cazul pierderii argentinianului. Eduard Romeu, unul dintre oamenii din conducerea Barcelonei a recunoscut faptul că ar fi fost imposibil pentru catalani să-l păstreze pe Messi. Romeu este vicepreşedintele economic al clubului catalan, de la revenirea lui Joan Laporta în funcția de preşedinte.

Păstrarea lui Messi era o operaţiune pe care, ca şi club, nu ne-o permiteam. Nu ar fi avut loc în structura economică a clubului în momentul actual. Am avut şansa să reuşim să înregistrăm contractul cu banii de la fondul de investiţii CVC, da, dar un cadou „otrăvit”. Clubul era pus în pericol şi preşedintele a spus deja că nimeni nu poate fi mai mare decât Barca. A luat decizia corectă”, a spus Romeu, potrivit celor de la AS.

Barcelona se zbate în mediocritate după plecarea lui Messi

După ce starul argentinian Leo Messi a plecat de la Barcelona, clubul catalan pare să nu-și revină. Rezultatele obținute în ultimele partide sunt de-a dreptul dezastruoase pentru pretențiile echipei de pe ”Camp Nou”. În urma parcursului slab, conducerea Barcelonei pare decisă să renunțe la antrenorul Ronald Koeman. Astfel, olandezul a primit un ultimatum prin care mai are la dispoziție următoarele 4 meciuri pentru a dovedi că este omul care poate reconstrui echipa.

În cazul demiterii lui Koeman, conducerea Barcelonei are în vedere mai mulți tehnicieni. Printre numele vehiculate se află Roberto Martinez, Andrea Pirlo, Antonio Conte, Philippe Cocu, Joachim Low şi Xavi Hernandez. Conform presei, favorit pentru înlocuirea lui Koeman pare să fie Roberto Martinez.

Martinez este în prezent selecționerul naționalei Belgiei, pe care o conduce de 5 ani. Conform cotidianului Het Laatste Nieuws, tehnicianul spaniol ar urma să ia o decizie în privința viitorului său, după turneul Final Four al Ligii Naţiunilor, programat luna viitoare.