Încă 5 ani de închisoare pentru un patron de club din România!

Simion Andrei 13.01.2021, 21:50
Încă 5 ani de închisoare pentru un patron de club din România!

Adrian Mititelu a primit miercuri o nouă condamnare. Tribunalul Dolj a decis că patronul formaţiei FCU Craiova 1948 se face vinovat de infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuă. Decizia este pe fond, iar Mititelu poate face recurs în termen de 10 zile. În luna noiembrie a anului trecut, omul de afaceri primea o condamnare de trei ani, tot cu executare, în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB. A fost ridicat în aceeaşi zi şi îşi ispăşeşte acea pedeapsă.

Fiul lui Adrian Mititelu, reacţie vehementă pe reţelele de socializare: „Sistemul judiciar din România este unul infect!”

În cazul în care această sentinţă se menţine, cele două pedepse primite de Adrian Mititelu se contopesc. Astfel, patronul FCU va efectua sentinţa mai mare, cea de cinci ani. De asemenea, are de plătit despăgubiri în valoare de 18,24 milioane de lei. Adică aproximativ 3,7 milioane de euro.

Condamnă pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În baza art.65 alin.2 din Codul penal din 1969 raportat la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b din Codul penal din 1969, interzice inculpatului Mititelu Adrian Marin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice…”, se arată în motivarea Tribunalului Dolj.

În 2014, procurorii DIICOT au trimis zece persoane în judecată, printre care şi pe Adrian Mititelu, într-un dosar ce viza constituirea unui grup infracţional. Aceştia erau acuzaţi de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea cu rea-credință a bunurilor societății, infracţiuni comise în perioada 2003-2006. Adrian Mititelu Jr. a contestat vehement decizia judecătorilor, pe reţelele de socializare.

Tatăl meu a fost astăzi condamnat de către Tribunalul Dolj la 5 ani de închisoare pentru o presupusă faptă de evaziune fiscală în formă continuată din urmă cu 17 ani ! Toţi ceilalţi 9 inculpaţi din dosar au fost însă achitaţi pentru aceeaşi faptă, mai puţin tatăl meu! Sistemul judiciar din România este unul infect!”, a scris Mititelu Jr. pe Facebook.

Urmăriți Playsport.ro și pe