Încă o echipă din Liga 1 rămâne fără antrenor. Cine o va pregăti în ultimele etape ale sezonului regulat

Ștefănescu Dragoș / 22.02.2022, 20:31
Încă o echipă din Liga 1 rămâne fără antrenor. Cine o va pregăti în ultimele etape ale sezonului regulat

Academica Clinceni este într-o situație disperată în Liga 1. Echipa ilfoveană este ”lanterna roșie” a clasamentului și se zbate să supraviețuiască de la o etapă la alta. După ultimele două înfrângeri din campionat, Academica Clinceni a rămas și fără antrenor.

Academica Cliceni a rămas fără antrenor

Academica Clinceni este ultima clasată din Liga 1, iar speranțele într-o revenire spectaculoasă sunt aproape nule. Mai mult, în această iarnă ilfovenii au pierdut majoritatea jucătorilor importanți, în urma schimbărilor de la club. În ultimele două etape, Academica a suferit două înfrângeri usturătoare. După istoricul 2-8 cu Farul a urmat înfrângerea cu Universitatea Craiova, scor 1-3.

În urma acestor două rezultate dezastruoase, Florin Stângă a părăsit echipa după doar o săptămână de la instalare. Se pare că despărțirea ar fi fost provocată de unele divergențe apărute între tehnician și staff-ul administrativ. În cele din urmă, părțile au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului. Astfel, Academica Clinceni va fi condusă în următoarea perioadă de staff-ul lui Stângă, care va rămâne la gruparea ilfoveană. Constantin Giurescu, numit recent în funcţia de director tehnic, va sta pe banca tehnică a ilfovenilor.

La Academica Clinceni există încă speranțe

În ciuda înfrângerii suferite, la finalul meciului cu Universitatea Craiova, Robert Ion a dat câteva declarații pline de speranță. Mijlocașul crede în continuare în salvarea de la retrogradare, în ciuda problemelor existente la clubul ilfovean.

Cu tot respectul, dar la meciurlle cu Craiova și Farul, orice punct era un bonus, nu ne batem noi cu ei pentru salvarea de a retrogradare. Noi avem lupta noastră cu cei care sunt de la locul 8 în jos.

Nu avem cum să mai venim la fotbal dacă moare speranța, trebuie să credem că ne mai putem salva și să o luăm cu pași mici: prima echipă de peste noi o băgăm sub noi și tot așa. Să sperăm în play-out să facem rezultate bune, să legăm victorii

Până în play-out, echipa o să se omogenizeze un pic. Gândiți-vă că e a treia sau a patra etapă în care echipa joacă în formula asta, iar azi a fost încă un debutant. Eu zic că o să arătăm din ce în ce mai bine.

Momentan nu s-a rezolvat nimic, suntem în aceeași situație cu banii, dar din ce am auzit, se va rezolva și acest aspect. Sunt foarte mulți străini care au venit cu inima deschisă și hotărâți.

Poate să te sperie situația, dar putem să vedem lucruruile altfel. În caz că ne salvăm, se poate spune că am făcut o mare performanță, pentru că nimeni nu-ți mai dădea nicio șansă. Dacă reușim minunea, va fi o performanță foarte frumoasă pentru noi”, a declarat Robert Ion.