Unic în Liga 1! Alegeri la Universitatea Craiova! Cine va putea vota noul președinte al clubului din Bănie

Dragos Stefanescu 22.02.2022, 17:10
Unic în Liga 1! Alegeri la Universitatea Craiova! Cine va putea vota noul președinte al clubului din Bănie

CS Universitatea Craiova a obținut luni seară o victorie categorică în fața celor de la Academica Clinceni. În urma acestui succes echipa lui Laurențiu Reghecampf și-a asigurat prezența în play-off. Oltenii se pregătesc acum pentru un eveniment important în organigrama clubului, și anume alegerea unui nou președinte.

Universitatea Craiova se pregătește pentru alegeri

CS Universitatea Craiova a reușit o victorie importantă luni seară în Liga 1. Echipa din Bănie a învins în deplasare Academica Clinceni cu scorul de 3-1. Astfel, oltenii și-au asigurat prezența în play-off.

După ce și-a atins un prim obiectiv, Universitatea Craiova se pregătește acum pentru alegeri. Marți, oltenii au emis un comunicat în care anunță că pe 26 martie vor avea loc alegerile pentru noul președinte al clubului. Votanții vor fi cei 4.107 de abonați ai clubului care au împlinit vârsta de 14 ani. Alegerile vor avea un singur tur, candidatul care obţine cele mai multe voturi urmând a fi desemnat preşedinte. Pentru a fi validate alegerile, prezența la vot trebuie să fie de minimum 20%. În caz contrar ele urmează  să fie reprogramate la o dată ulterioară.

În comunicatul oficial se explică și cine poate candida la funcția de președinte al clubului din Bănie. Foști jucători sau foști antrenori ai Unversității Craiova, cât și unul sau mai mulți fani ai clubului, care au strâns cel puțin 100 de semnături, se pot înscrie pe listele de candidați. În plus, și acţionarii care deţin minimum 5% din acţiuni pot nominaliza un candidat.

Preşedintele ales al Universității Craiova va conduce din punct de vedere administrativ, economic şi sportiv clubul. Mandatul său va fi de doi ani de zile, urmând ca de la viitoarele alegeri acesta să devină de patru ani.

Mihai Rotaru vrea transparență la Universitatea Craiova

Finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a explicat cât de importantă este implicarea suporterilor în viața clubului din Bănie.

Universitatea Craiova îşi doreşte să demonstreze şi prin fapte ceea ce spunem cu toţii în ultimii nouă ani: suporterii Ştiinţei reprezintă raţiunea de a fi a Clubului! Am declarat tot timpul că ne dorim o mai mare implicare a acestora în viaţa administrativă a Universităţii Craiova şi considerăm că acum a venit momentul să trecem la fapte. Invit toţi abonaţii Clubului să participe la aceste alegeri pentru a da legitimitate persoanei care va conduce destinele Ştiinţei în următorii doi ani. Asigur toţi suporterii Universităţii Craiova că alegerile vor fi corecte şi transparente, toţi candidaţii ce se vor înscrie în această competiţie urmând a se bucura în mod egal de suportul actualei echipe manageriale a Clubului“, a declarat Mihai Rotaru.

Urmăriți Playsport.ro și pe