Încă o lovitură dată de Dănuț Lupu fanilor lui Dinamo. Ce spune fostul mijlocaș despre suporterii echipei bucureștene

Olteanu Ștefan 14.10.2021, 22:05

Dănuț Lupu a oferit recent o reacție care cu siguranță nu le va pica bine fanilor lui Dinamo. Fostul mijlocaș din Ștefan cel Mare spune că lucrurile s-au schimbat dramatic în fotbalul românesc după anul 2000, iar în acest moment nu se mai poate vorbi despre o rivalitate între dinamoviști și steliști.

Dănuț Lupu le-a transmis un mesaj subtil fanilor lui Dinamo: „Dinamoviștii și steliștii au dispărut!”

Dănuț Lupu a vorbit recent despre rivalitatea actuală dintre Dinamo și Steaua, iar fanilor din Ștefan cel Mare le-a transmis un mesaj subtil. Suporterii ar trebui să aibă așteptări mai modeste din partea jucătorilor favoriți pentru a nu mai avea dezamăgiri pe viitor. Asta deoarece, potrivit lui Dănuț Lupu, atitudinea fotbaliștilor s-a schimbat radical după anii 2000. Pentru aceștia nu mai primează rivalitatea și istoria din spatele clubului, ci mai degrabă interesele personale, care de cele mai multe ori sunt de ordin financiar.
În acest context, Dănuț Lupu spune că în prezent nu se mai poate vorbi despre dinamoviști sau steliști, ci pur și simplu de oameni de fotbal implicați în fenomen:

Eu rămân la părerea că dinamoviștii și steliștii – aici să nu se supere nici Danciu pe mine – din 2000 încoace au dispărut. Fiecare e interesat de buzunarul lui, se gândește la el. Nu mai e cum era odată: Bă, am jucat la Dinamo, nici mort nu mă duc la Steaua. Sau: Sunt dinamovist, mor pentru Dinamo. În ziua de azi, lumea e schimbătoare. Fiecare se uită la buzunarul lui și în ograda lui”, a fost concluzia lui Dănuț Lupu.

Cum a comentat posibila venire a lui Florin Răducioiu la Dinamo

Tot discursul lui Dănuț Lupu a început după ce a fost adusă în discuție posibila sosire a lui Răducioiu la Dinamo. Fostul atacant al Generației de Aur ar urma să ocupe un post în conducerea clubului.
Florin Răducioiu a fost crescut de Dinamo, pentru care a evoluat până în 1990. În ceea ce îl privește pe fostul atacant, Dănuț Lupu a avut o declarație la fel de controversată:

Am ajuns la vârsta în care mi-am dat seama că dacă spui un lucru îți sare toată lumea în cap. Îi urez multă baftă lui Florin Răducioiu, dacă va ajunge la o înțelegere, dar eu spun că puteau să fie mulți alții în locul lui.
Fiecare trage pe turta lui. Eu spun că la Dinamo, de-a lungul anilor, au fost atâția dinamoviști pe care nu i-a interesat de Dinamo, iar aici închid subiectul”, a mai spus Lupu, la Digi Sport.

Mircea Rednic a anunțat revenirea lui Florin Răducioiu la Dinamo: „La cum arată, mă gândesc să îl bag și în teren!”

În cadrul ultimei conferințe de presă, Mircea Rednic a dezvăluit faptul că a avut deja o discuție cu Florin Răducioiu pentru a-l convinge să i se alăture la Dinamo:

Am discutat cu Răducioiu. Am vorbit și a rămas ca domnul Mureșan să discute cu el săptămâna aceasta. Cel cu care am discutat și care a acceptat să vină la Dinamo este Răducioiu. Pe ce post? Director sportiv, tehnic, manager, ce vrea el. La cum arată, mă gândesc să-l mai bag cinci minute.
Răducioiu a jucat unde a jucat, e util, acum vorbește bine românește. Acum depinde, dar eu cred că o să vină”, a spus Mircea Rednic.

Atac devastator al lui Mircea Rednic la Cosmin Contra. Antrenorul lui Dinamo îl acuză pe fostul selecționer că nu este dinamovist.